Χρ. Μεγάλου (Πειραιώς): Θετική έκπληξη ο τουρισμός, παρά τον πόλεμο

07/04/2022, 14:40
Χρ. Μεγάλου (Πειραιώς): Θετική έκπληξη ο τουρισμός, παρά τον πόλεμο

Τι ανέφερε για τουρισμό, ανάπτυξη, NPEs ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg TV στο Λονδίνο με αφορμή την παρουσίαση του Business Plan 2022-2025 της Τράπεζας

Θετική έκπληξη για την Ελλάδα θα είναι ο τουρισμός φέτος, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τα έσοδα να αναμένεται ότι θα φθάσουν το επίπεδο του 2019, που ήταν η καλύτερη ιστορικά χρονιά για τον κλάδο, σημείωσε ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα στο Bloomberg TV στο Λονδίνο, με αφορμή την παρουσίαση του Business Plan 2022-2025 της Τράπεζας.

Ανάπτυξη 3%-4%

Ο Χρ. Μεγάλου εκτίμησε ότι παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από το διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα θα παραμείνει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα εξομαλυνθεί από το 6%-7% και θα σταθεροποιηθεί το 2023 στον ευρωπαϊκό μέσο όρο γύρω στο 2%-3. Η ανάπτυξη θα κυμανθεί φέτος στο 3%-4% και θα συμβάλλει στην εξομάλυνση των πληθωριστικών πιέσεων», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η Πειραιώς έχει ενσωματώσει όλες αυτές τις προβλέψεις στο σχεδιασμό της.

Μείωση NPEs

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι, η Τράπεζα Πειραιώς έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ ο δείκτης τους προβλέπεται ότι θα πέσει κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, γεγονός που θα επιτρέψει τη διανομή μερίσματος από το 2024, συναρτήσει της απόδοσης και της πορείας των κεφαλαίων και της έγκρισης των εποπτικών αρχών. «Στο επιχειρηματικό πλάνο που έχουμε ανακοινώσει εστιάζουμε στην ανάπτυξη μέσω του Asset Management, της Real Estate στρατηγικής μας και της αξιοποίησης του Digital. Στόχος μας είναι η οργανική ανάπτυξη τα επόμενα 2 χρόνια και ο πυρήνας της στρατηγικής μας είναι η περαιτέρω επέκταση της θέσης της Πειραιώς ως κορυφαίου παράγοντα σταθερότητας στην ελληνική οικονομία, που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την καινοτομία», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.