Eurobank: Επέκταση σε Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Ινδία, Ισραήλ – Στόχος οι πλούσιοι πελάτες

07/07/2023, 15:09
Eurobank: Επέκταση σε Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Ινδία, Ισραήλ – Στόχος οι πλούσιοι πελάτες

Η Eurobank έχει ήδη παρουσία στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο, τη Βουλγαρία και το Λονδίνο

Η Eurobank σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Ντουμπάι, της Ινδίας και του Ισραήλ, στοχεύοντας σε πλούσιους πελάτες καθώς η τράπεζα επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη από διεθνείς δραστηριότητες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Για να είμαστε επιτυχημένοι, πρέπει να αυξήσουμε το αποτύπωμά μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν αυξηθούν οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείτε», δήλωσε στο Bloomberg ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής διεθνών δραστηριοτήτων της Eurobank. «Αυτές είναι ακόμη υπό ανάπτυξη αγορές wealth management στις οποίες πρέπει να μπεις αρκετά νωρίς για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες», σημείωσε.

Περιφερειακός ρόλος

Η Eurobank έχει ήδη παρουσία στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο, τη Βουλγαρία και το Λονδίνο, ενώ πρόσφατα εξαγόρασε τη μονάδα Personal Finance της BNP Paribas στη Βουλγαρία προσθέτοντας 400 εκατ. ευρώ σε δάνεια και 100 εκατ. ευρώ νέες καταθέσεις. Αύξησε επίσης το μερίδιό της στην κυπριακή «Ελληνική Τράπεζα» στο 29,2% και στοχεύει να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή της σύντομα.

Η τράπεζα έχει ήδη τη δική της θυγατρική στο νησί της ανατολικής Μεσογείου και θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε κόμβο εξυπηρέτησης των νέων αγορών.

«Έχουμε να παίξουμε έναν περιφερειακό ρόλο τόσο ως ελληνική τράπεζα, όσο και μέσω της κυπριακής θυγατρικής μας, λόγω της εγγύτητας που έχει η Κύπρος σε αγορές όπως η Ινδία, το Ισραήλ, το Ντουμπάι και η Σαουδική Αραβία», τόνισε ο Ιωάννου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει γραφείο αντιπροσωπείας «σε ορισμένες από αυτές τις χώρες».

Ταυτόχρονα, η Eurobank θα ήθελε «κάποια στιγμή να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο», σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.