Ξεκινά η διαπραγματεύση των νέων μετοχών της Πειραιως

07/05/2021, 09:46
Ξεκινά η διαπραγματεύση των νέων μετοχών της Πειραιως

Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των 1.200.000.000 νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Financial Holdings μετά από σχετική απόφαση του χρηματιστηρίου, με την εταιρεία να ευνοείται στην κατάταξη των δεικτών του οίκου FTSE Russel.

Όπως ανακοινώθηκε από το Χρηματιστήριο Αθηνών και τον οίκο FTSE Russell με σκοπό να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των δεικτών FTSE/XA ως μέσου καταγραφής των τάσεων της αγοράς, κατά την τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση του Ιουνίου 2021 – που διενεργείται με στοιχεία της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του μηνός Απριλίου – η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα ενσωματώνει και τις νέες μετοχές που εκδόθηκαν.

Οι νέες μετοχές της εταιρείας θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης των δεικτών από την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 αυξάνεται σε 47% (από 39% σήμερα), ο συντελεστής ευρείας διασποράς (Free Float) των μετοχών της εταιρείας σε όλους τους δείκτες στους οποίους οι μετοχές της συμμετέχουν.