Χ.Α: Aegean και Εθνική οδήγησαν σε άνοδο 0,54%

29/07/2021, 17:51
Χ.Α: Aegean και Εθνική οδήγησαν σε άνοδο 0,54%

Στις 882,74 μονάδες έκλεισε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά 0,54% πιό πάνω από την συνεδρίαση της Τετάρτης, Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 42,3 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,67%, στις 2.115,65 μονάδες. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap έκλεισε με πτώση 0,39% στις 1.435,28 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 1,49% στις 532,44 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η Aegean και η Εθνική έκλεισαν με κέρδη 3,47% και 3%, αντίστοιχα, οδηγώντας την άνοδο, με την Coca Cola να συμβάλει με το δικό της +2,17%.

Με άνοδο πάνω από 1% έκλεισαν οι τράπεζες Πειραιώς, Alpha Bank καθώς και Μυτιληναίος και ΟΛΠ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Eurobank και ΑΔΜΗΕ.

Αντίθετα, οι πιέσεις εστιάσθηκαν στους τίτλους των Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα, οι οποίες έκλεισαν με απώλειες ανώτερες του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Motor Oil, ΕΧΑΕ, Σαράντης, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Titan.

Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η συντήρηση της ανοδικής πορείας, αθόρυβης αλλά όχι αμελητέας για όγδοη συνεχή ημέρα. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν και η αφύπνιση του κλάδου των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Δείκτης απέχει μόλις δυο μονάδες για να ισοσκελίσει τις σωρευτικές απώλειες του Ιουλίου. Αλλο σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι ότι με καμία αρνητική συνεδρίαση στο τρίτο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός κατάφερε να ανακάμψει κατά πάνω από 50 μονάδες, από τα χαμηλά του μήνα, αλλά και του τετραμήνου. Και αυτό το επίτευγμα ήρθε χωρίς την ιδιαίτερη συνδρομή του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος σήμερα άρχισε να δείχνει την δυναμική του.

Βεβαίως, παραμένει ο προβληματισμός , ο οποίος εκφράζεται από πολλούς αναλυτές της αγοράς, ότι δηλαδή, παρά την ανάκαμψη της αγοράς και τη συνεχόμενη θετική της πορεία, η επιφυλακτικότητα του επενδυτικού κοινού παραμένει και μεγεθύνεται από την υποτονικότητα στις συναλλαγές