Χ.Α: Άνοδος 0,60% με στήριξη από ΕΛΠΕ, Motor Oil, OTE και Alpha Bank

09/12/2021, 17:53
Χ.Α: Άνοδος 0,60% με στήριξη από ΕΛΠΕ, Motor Oil, OTE και Alpha Bank

Στις 898,29 μονάδες έκλεισε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών με άνοδο 5,37 μονάδων ή 0,60% σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από την συνεδρίαση της Τετάρτης και ήταν 45,19 εκατ. ευρώ. 

Από τους επιμέρους δείκτες, εκείνεος της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,75%, στις 2.162,41 μονάδες. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) έκλεισε στις 1.489,49 μονάδες με πτώση 0,24%. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με άνοδο 0,73% στις 581,95 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank και ΟΤΕ σημείωσαν άνοδο πάνω απ΄2% και προσέφεραν σημαντική στήριξη στην ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη.

Με άνοδο πάνω από 1% έκλεισαν οι Jumbo, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ και Τέρνα Ενεργειακή.

Με μικρότερη άνοδο έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Λάμδα, Titan, ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος.

Αντιθέτως, οι μετοχές Aegean και Σαράντης κατέγραψαν στο κλείσιμο απώλειες 1,78% και 1,71% αντίστοιχα.

Οι μετοχέςΕθνική, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ κατέγραψαν απώλειες κάτω του 0,8%.

Οι μετοχές Eurobank και ΑΔΜΗΕ έκλεισαν αμετάβλητες.

Για μια ακόμη συνεδρίαση αποδείχθηκε ότι το επενδυτικό κοινό διακατέχεται από αβεβαιότητα και έλλειψη αποφασιστικότητας, αν ληφθεί υπ όψη ότι σήμερα οι αγοραστές εμφανίσθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης. Ακόμη επικρατεί και ένα κλίμα ανησυχίας σχετικά με το αν τελικά θα ισχύσουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα κατά την εορταστική περίοδο, κάτι που θα επηρεάσει τις λιανεμπορικές αλλά και άλλες επιχειρήσεις.