Χ.Α: Πτωτικά κινείται η αγορά επηρεασμένη από το διεθνές αρνητικό κλίμα

21/01/2022, 12:29
Χ.Α: Πτωτικά κινείται η αγορά επηρεασμένη από το διεθνές αρνητικό κλίμα

Με πτώση 0,77% στις 950,22 μονάδες κινείται δυο, περίπου, ώρες μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.  

Η αγορά δέχεται τις αρνητικές επιδράσεις από το διεθνές πτωτικό κύμα , με αποτέλεσμα να αγωνίζεται να κρατήσει το νέο 'ψυχολογικό φράγμα" των 950 μονάδων, με ελεγχόμενες πιέσεις στις τράπεζες και με αρνητικό πρόσημο το σύνολο των blue chips.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 30,8 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 1% στις 656,69 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, διολισθαίνοντας κατά 1,6% και φθάνοντας τα 3,2 ευρώ. Η μετοχή της Eurobank, από την πλευρά της, μειώνεται κατά 0,9% και χάνει το ψυχολογικό όριο του 1 ευρώ.

Όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή των ΕΛΠΕ ξεχωρίζει αρνητικά στο -2,1% και τα 6,75 ευρώ, με τη μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να ακολουθεί στο -2% και τα 2 ευρώ. Απώλειες πέριξ του 1,5% εμφανίζουν, επίσης, οι μετοχές των Motor Oil, Eλλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΗΜΕ και Lamda Development.

Η μετοχή της δεικτοβαρούς Coca – Cola, παράλληλα, διολισθαίνει κατά 1,1% και βρίσκεται στα 31,3 ευρώ, ενώ οι μετοχές των Viohalco, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Mytilineos και Τέρνα Ενεργειακή χάνουν περίπου 1%. Ενδεικτικό για την εικόνα του ταμπλό είναι το γεγονός ότι όλα τα blue chips βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο «κόκκινο».

Συνολικά, μόλις πέντε μετοχές κινούνται ανοδικά, 73 μετοχές καταγράφουν πτώση, ενώ οκτώ μετοχές παραμένουν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμαίνεται στα 70 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με την Πέμπτη.