Χρηματιστήριο: Πιέσεις προς τις 880 μονάδες με ισχνό τζίρο

09/11/2022, 13:10
Χρηματιστήριο: Πιέσεις προς τις 880 μονάδες με ισχνό τζίρο

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,6% στις 881,94 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 5 εκατ. ευρώ.

Υπό πίεση διαπραγματεύεται το χρηματιστήριο Αθηνών προς τις 880 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Το ενδιαφέρον των επενδυτών διεθνώς στρέφεται στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ .

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,6% στις 881,94 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 5 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό, πρωταγωνιστούν τα ΕΛΠΕ με άνοδο 1,6% και ακολουθούν οι μετοχές των Motor Oil και ΑΔΜΗΕ. Πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,8% στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του γ΄τριμήνου 2022.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ανακοινώσεις της 10ης Νοεμβρίου για την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI. Στον MSCI Greece standard, συμμετέχουν οι εταιρείες ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank και Εθνική, Mytilineos, ενώ υπάρχουν προσδοκίες για ένταξη της Τέρνα Ενεργειακή.

Στο μέτωπο των εταιρικών ειδήσεων, την πρόθεση όλων των βασικών της μετόχων να συμμετάσχουν στην επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας εξασφάλισε η Intrakat. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της με θέμα την λήψη απόφασης για την ΑΜΚ την Δευτέρα 14/11/22.