Εμβολιασμοί και με AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών

04/03/2021, 14:57
Εμβολιασμοί και με AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών

H έγκριση στην Ελλάδα της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca  και για τους άνω των 65 ετών θεωρείται προ των πυλών, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, ενώ σήμερα ανάλογη απόφαση ελήφθη και στη Γερμανία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι «με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί την διενέργεια εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα».

Την απόφαση έγκρισης είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο της AstraZeneca θα μπορεί να χορηγείται και στους άνω των 65 ετών και στη χώρα μας».

Εν τω μεταξύ, τη σύσταση το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού να χορηγείται στο εξής και σε άτομα άνω των 65 ετών εξέδωσε πριν από λίγο η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού της Γερμανίας (StiKo), αναθεωρώντας προηγούμενη αξιολόγησή της.

Στην ανακοίνωση τής Επιτροπής επισημαίνεται ότι νέες μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Μετά την ανακοίνωση, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι πλέον οι πιο ηλικιωμένοι θα εμβολιαστούν γρηγορότερα.