Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών

06/04/2021, 15:01
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών

Μέρα διεκδίκησης και αγώνα είναι η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τις Ενώσεις των υγειονομικών σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων, να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7 Απριλίου τις πρωινές ώρες στις εισόδους νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Απευθύνει επίσης κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει για αύριο στις 4:00 μμ. στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας και εξασφάλιση εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διοργανώνει αύριο συγκέντρωση στις 8:30π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου "Ελενα Βενιζέλου" και στη συνέχεια πορεία προς την 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, ένταξη στα ΒΑΕ, χαρακτηρισμό θανάτου νοσηλευτή από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα.