Γερμανία: Διαπραγματεύεται 30 εκατ. δόσεις του Sputnik V

22/04/2021, 14:16
Γερμανία: Διαπραγματεύεται 30 εκατ. δόσεις του Sputnik V

Η Γερμανία σχεδιάζει να αγοράσει 30 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V,  το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξωνίας Μίχαελ Κρέτσμερ από τη Μόσχα και ενώ τεχνικοί εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να ξεκινήσουν νέο γύρο εξέτασης του Sputnik V από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 10 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ σήμερα.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Γερμανία διαπραγματεύεται με την Ρωσία για μια συμφωνία αγοράς εκ των προτέρων δόσεων του Sputnik V.

«Τασσόμαστε σθεναρά υπέρ μιας ταχείας διαδικασίας έγκρισης ως τον Μάιο» του ρωσικού εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), σημείωσε σήμερα σε μήνυμά του στο Twitter ο Κρέτσμερ, ο οποίος είχε συνομιλίες στην ρωσική πρωτεύουσα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Η Γερμανία θα ήθελε να αγοράσει 30 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V, 10 εκατομμύρια κάθε μήνα, μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου, διευκρίνισε ο Κρέτσμερ.

«Οι επιθεωρήσεις των σωστών πρακτικών παρασκευής θα πραγματοποιηθούν από τις 10 Μαΐου ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου», δήλωσε ο ΠΟΥ όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Reuters.