Εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη από το γερμανικό εργαστήριο BioNTech

10/05/2021, 10:35
Εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη από το γερμανικό εργαστήριο BioNTech

Το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να ανοίξει περιφερειακά γραφεία και να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων που θα βασίζονται στην τεχνολογία mRNA στη Σιγκαπούρη, όπου θα παράγονται εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19.

Η BioNTech “σκοπεύει να δημιουργήσει μια εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων mRNA στη Σιγκαπούρη” προκειμένου να είναι σε θέση “να αντιμετωπίζει άμεσα τυχόν κινδύνους πανδημίας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Το γερμανικό εργαστήριο αναμένει ότι το εργοστάσιο αυτό θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023 και θα δημιουργήσει έως και 80 θέσεις εργασίας στη Σιγκαπούρη.

Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο της BioNTech εκτός Ευρώπης, μετά από αυτό που διαθέτει στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, ενώ το 2020 άνοιξε γραφεία στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ.

Η συνέταιρός της, η αμερικανική Pfizer, διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής στις ΗΠΑ και ένα άλλο στην Πουρς του Βελγίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το γερμανικό εργαστήριο είχε ανακοινώσει ότι θα παρασκευάσει έως και 3 δισ. δόσεις του εμβολίου του κατά covid-19 εφέτος και περισσότερα από 3 δισεκ. του χρόνου.