Metropolitan General: Εξατομικευμένη διατροφική φροντίδα για τον κάθε ασθενή

11/06/2021, 11:26
Metropolitan General: Εξατομικευμένη διατροφική φροντίδα για τον κάθε ασθενή

Τη νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία Εξατομικευμένης Διατροφικής Φροντίδας – Advanced Patient Nutrition στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες του παρέχει το Μetropolitan General, μέλος του Hellenic Healthcare Group, του μεγαλύτερου Ομίλου Υγείας στην Ελλάδα.

Με την υπηρεσία αυτή, σχεδιάζονται εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, βάσει των διατροφικών αναγκών του σε θρεπτικά συστατικά αλλά και των προτιμήσεων του. Η νέα υπηρεσία που σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τον Διευθυντή του Τμήματος Διατροφής – Κλινικής Διαιτολογίας, κ. Ευμένη Καραφυλλίδη, έχει στόχο την καλύτερη δυνατή διατροφική φροντίδα αλλά και ικανοποίηση του κάθε ασθενούς.

Τι περιλαμβάνει η νέα υπηρεσία

  • Ο ασθενής, μετά την εισαγωγή στο θάλαμο νοσηλείας, ενημερώνεται από τον κλινικό διαιτολόγο του Metropolitan General για το είδος των τυποποιημένων γευμάτων (ελεύθερη ή ειδική δίαιτα) που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του θεράποντος ιατρού και της κατάστασης της υγείας του.
  • Ο ασθενής δηλώνει τις διατροφικές του προτιμήσεις, συμμετέχοντας στην ουσία στο σχεδιασμό του διαιτολογίου του.
  • Το εξατομικευμένο διαιτολόγιο εφαρμόζεται πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό.
  • Διατηρώντας προσωπική και καθημερινή επικοινωνία με τον διαιτολόγο μετά από κάθε γεύμα, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει και να τροποποιήσει τη σύσταση και την ποσότητα των γευμάτων.
  • Όταν κρίνεται αναγκαίο, δίνεται η δυνατότητα σίτισης του ασθενούς με παρουσία διαιτολόγου για την καλύτερη παρακολούθηση της θρέψης.
  • Πριν την έξοδο από το Metropolitan General, ο ασθενής λαμβάνει εξατομικευμένες γραπτές και προφορικές διατροφικές συμβουλές για μακροπρόθεσμη βελτίωση του διατροφικού του προφίλ και ταχύτερη ανάρρωση. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός διατροφικού σχήματος που θα συμβάλλει στη μακροχρόνια βελτίωση της υγείας του.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του Metropolitan General στα τηλ. 210 650 2642, 210 650 2000.