Η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στην Πρόληψη και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

08/02/2022, 13:48
Η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στην Πρόληψη και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Το μήνυμα ότι ο Α’ και ο Β΄ Βαθμός Αυτοδιοίκησης ενωμένοι προχωρούν σε συγκεκριμένες δράσεις και θα συνεχίσουν να επενδύουν σε πολιτικές για την πρόληψη και τη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, έστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και των Δήμων της Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου της Υγείας των πολιτών.

Προλογίζοντας τον κ. Πατούλη ο συντονιστής του Προγράμματος Υγιών Πόλεων της Περιφέρειας Αττικής Σωτήρης Παπασπυρόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία των Πρωτοκόλλων Πρόληψης και Προσυμπτωματικού ελέγχου για την υγεία των πολιτών και έκανε μια μικρή αναφορά στα ετήσια στατιστικά στοιχεία του Προγράμματος.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί από την αρχή της εκλογής της Περιφερειακής αρχής και των Δημοτικών αρχών στο πλαίσιο του προγράμματος Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου Υγείας των Πολιτών στο οποίο συμμετέχει ενεργά η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Αττικής καθώς επίσης και στην υποστήριξη που σχεδιάζεται να λάβουν όλα τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων της Αττικής μέσα από το νέο ΠΕΠ 2021-2027.

« Η Πρόληψη πρέπει να γίνει Τρόπος Ζωής όλων, των πολιτών όπως και των Θεσμών εκπροσώπησης τους και όχι μόνο για την Υγεία αλλά και για όλους τους άλλους τομείς που την επηρεάζουν άμεσα και καταλυτικά, όπως η Πολιτική Προστασία που είναι και επίκαιρη. Ως Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στην πρόληψη και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα και στην περίπτωση της πρόσφατης κακοκαιρίας, με την απόφαση να κλείσουμε έγκαιρα τα σχολεία με στόχο την προστασία γονέων και μαθητών».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση που αριθμούσε πάνω από 100 συμμετοχές, συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γεώργιος Δημόπουλος, ο αντιπεριφερειαρχης Δυτικού Τομέα Ανδρέας Λεωτσάκος και ο αντιπεριφερειάρxης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός. Επίσης οι Δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Βασίλειος Ζορμπάς, Αιγάλεω Ιωάννης Γκίκας, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηροπουλος, Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδας, Ωρωπού Γεώργιος Γιασημάκης, όλες οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Π.Ε. της Περιφέρειας Αττικής, αιρετά και διοικητικά στελέχη των Δήμων της Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρία Αϊδίνη και όλα τα στελέχη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας.

Το Πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου Υγείας των πολιτών των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής κατέγραψε κατά το έτος 2021 πάνω 640.000 ωφελούμενους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής σε 1.500 περίπου δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας ενώ σήμερα έχουν ιδρυθεί 51 ΚΕΠ Υγείας στους Δήμους της Αττικής.