ΑΓΟΡΕΣ
#TAGS:
OTE

Ποδαρικό ΟΤΕ στην επενδυτική βαθμίδα από την S&P

30/10/2019, 16:15
1

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, σε επενδυτική βαθμίδα «BBB-», χάρη, όπως αναφέρεται στην υποστήριξη από την ισχυρή λειτουργική επίδοση της εταιρείας, ιδιαίτερα στην δραστηριότητα της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και την επαρκή ρευστότητα.

Ο οίκος σημειώνει την κυρίαρχη θέση του OΤE στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και το μέτριο χρέος. Βλέπουμε πιθανή περαιτέρω αναβάθμιση, εάν η εκτίμησή μας για τους κινδύνους της Ελλάδας ως χώρας, η οποία αντανακλά εν μέρει την άρση των capital controls στην ελληνική αγορά την 1η Σεπτεμβρίου 2019, μετριαστεί.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τον όμιλο επισημαίνεται ότι η πρόσφατη επιτυχημένη αναχρηματοδότηση των senior unsecured τίτλων ύψους 500 εκατ. ευρώ, με κουπόνι σε χαμηλό ιστορικό (0,875%), σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της Deutsche Telekom (ύψους 100 εκατ. ευρώ), ενισχύουν τη ρευστότητά του.

«Η εκτίμησή μας για την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤE υποστηρίζεται από τις κορυφαίες θέσεις του στην αγορά υπηρεσιών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, γράφει η S&P. Θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε την αξιολόγηση του OΤE κατά μία βαθμίδα, εάν αυξήσουμε την αξιολόγησή μας για την Ελλάδα», γράφει η S&P.

Την ίδια στιγμή, ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο, βλέπει η JP Morgan για τον ΟΤΕ, για τον οποίο δίνει σύσταση «overweight» με τιμή-στόχο τα 16 ευρώ.

Ψήφος εμπιστοσύνης και από την JP Morgan

Όπως αναφέρει η JP Morgan, αναμένει από την εταιρεία να σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά την κατεύθυνση της ελεύθερης ταμειακή ροή για φέτος, στα €350 εκατ.- €450 εκατ. Ωστόσο, όπως αναφέρει, οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη Ρουμανία ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά το χρονοδιάγραμμα της πιθανής πώλησης των ρουμανικών assets του ΟΤΕ.