Παραμένουν σε αρνητική τροχιά τα Ασιατικά χρηματιστήρια

29/01/2021, 09:13
Παραμένουν σε αρνητική τροχιά τα Ασιατικά χρηματιστήρια

Μεικτές τάσεις κατέγραψαν οι κυριότερες αγορές στην Ασία με τους δείκτες να κλείνουν τελικά στην πλειονότητά τους σε αρνητικό έδαφος μετά την ανάκαμψη της Wall Street που είχε βρεθεί σε χαμηλά σχεδόν τριών μηνών.

Και από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων οι επενδυτές δεν είχαν να… «πιαστούν» από κάποια καλή είδηση αφού η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή του Δεκεμβρίου 2020 συρρικνώθηκε για ακόμη ένα μήνα.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 1,89% στις 27.663 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,56% στις 28.391 μονάδες και η αγορά της Σαγκάης έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,74% στις 3.479 μονάδες.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι μπερδεμένοι αφού γίνονται βήματα προόδου όσον αφοράς την πανδημία του κορονοϊού, όμως την ίδια ώρα παραμένουν τα προβλήματα τόσο με τον ρυθμό των εμβολιασμών όσο και με τους ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπου ξεκίνησαν από τις 14 Ιανουαρίου την αποστολή τους στην Ουχάν για να ερευνήσουν πως μπήκε στη ζωή μας η νέα αυτή πανδημία.

Η επίσκεψη αυτή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για το κινεζικό καθεστώς το οποίο επιθυμεί να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για την πανδημία από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αν και έχει σχεδόν εξαλειφθεί στην Κίνα.