Η ομηρία του Δημοσίου από τους εργολάβους και τα εξαπτέρυγα

14/09/2020, 15:33
ATAXIA 3

Ανακοινώθηκαν διθυραμβικά οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, οι 3 από τις 7 προγραμματισμένες, όμως κάτι είναι και αυτό, δεν τα ισοπεδώνουμε όλα! Ιδίως σε εποχές που τα δημόσια έργα έχουν στερέψει και οι εργολάβοι ή σκοτώνονται μεταξύ τους, ή τα βρίσκουν, ή καταφέρνουν να αποσπάσουν απ’ ευθείας αναθέσεις με κρατικό χρήμα που πληρώνει τον λογαριασμό ο κοσμάκης και οι ίδιοι γεμίζουν ακόμη πιο πολύ τις τσέπες τους. Όπως συμβαίνει με το έργο σκάνδαλο του Βόρειου Τμήματος του Ε65, όπου το λόμπι του Περιστέρη και της Τέρνα σε Ελλάδα και Ε.Ε. έχει εξαντλήσει κάθε μέσο προκειμένου να εγκριθεί η προκλητική εργολαβία των 430 εκατ. που μαζί με τις συντηρήσεις θα ξεπεράσει τα 800 εκατ. σε βάθος χρόνου! Αλήθεια, τι μερίσματα έχει μοιράσει στους μετόχους της εργοληπτικής εταιρίας ο κ. Περιστέρης;

- Η Hill και οι άλλοι δύο!

Την ίδια στιγμή για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού η αναθέτουσα αρχή κάλεσε 3 συμβούλους αξιολόγησης: την γνωστή και μη εξαιρετέα Hill International, την οποία πατρονάρουν από τον καιρό του Αστέρα οι κελεμπίες και είναι μόνιμα μέσα σε όλα, είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με Ν.Δ.! Και άλλες δύο!

Το ζήτημα επομένως που εγείρεται είναι γιατί έγινε πρόσκληση και όχι προκήρυξη!

Και επί τη ευκαιρία ρωτάμε το υπ. Δημοσίων Έργων εάν σκοπεύει να εξετάσει και να διερευνήσει όλους αυτούς που εμπλέκονται σε δημόσια έργα. Μελετητές, οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, επικοινωνιολόγους, πρόσωπα των μηχανισμών, όλους όσοι διαχρονικά εμπλέκονται σε έργα που οδήγησαν σε υπερβάσεις, υπερβολές, διαιτησίες και παντού και πάντα ζημιωμένος βγήκε το Δημόσιο και κερδισμένοι οι εργολάβοι!