Ένας κόσμος χωρίς αλλαγές είναι ένας κόσμος χωρίς ελπίδα

15/01/2023, 21:15
Ένας κόσμος χωρίς αλλαγές είναι ένας κόσμος χωρίς ελπίδα

Ένας κόσμος χωρίς αλλαγές είναι ένας κόσμος χωρίς ελπίδα, ένας κόσμος συμβιβασμένος με τη μετριότητα και τη στασιμότητα, ένας κόσμος εγκλωβισμένος στα τετριμμένα, ένας κόσμος που περιορίζει τη νέα γενιά και τα παιδιά όλων μας

Γράφει η δρ Σοφία Κατσίγιαννη*

Παραδοσιακά τις πρώτες ημέρες κάθε νέας χρονιάς κάνουμε τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, κρατάμε τα θετικά, δίνουμε τις υποσχέσεις μας για τη νέα χρονιά και θέτουμε νέους στόχους ορίζοντας όλα όσα θα κάνουμε ή θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε.

Μάλιστα, για όσους ασχολούνται με την πολιτική το 2023 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς αποτελεί μια εκλογική χρονιά σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής, από την κεντρική πολιτική σκηνή μέχρι την αυτοδιοίκηση, πράγμα που σημαίνει ότι διακυβεύονται πολλά, και κυρίως σε εθνικό επίπεδο για το σύνολο της χώρας, καθώς οι φετινές αποφάσεις μας είναι εκείνες που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα τέσσερα επόμενα χρόνια της ζωής μας.

Η δική μου ελπίδα είναι ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά αλλαγών και ανατροπών σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορεί και η απόφασή μου να συνταχθώ με το κόμμα των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων της χώρας, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένας κόσμος χωρίς αλλαγές είναι ένας κόσμος χωρίς ελπίδα, ένας κόσμος συμβιβασμένος με τη μετριότητα και τη στασιμότητα, ένας κόσμος εγκλωβισμένος στα τετριμμένα, ένας κόσμος που περιορίζει τη νέα γενιά και τα παιδιά όλων μας.

Σκεφτείτε τι θα ήταν ο κόσμος μας σήμερα χωρίς τις μεγάλες αλλαγές και καινοτομίες των τελευταίων δεκαετιών σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημόσιας υγείας, ισότητας των δύο φύλων, ακτιβισμού, συνδικαλισμού, παιδείας και φυσικά στον τομέα της επιστήμης.

Φέτος, λοιπόν, ας είναι η χρονιά που η πολιτική αλλαγή θα αφήσει το στίγμα της και θα δώσει το έναυσμα για ένα καλύτερο μέλλον. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει επικεφαλής ένα νέο πρόσωπο, που εκ των πραγμάτων φέρνει φρέσκες ιδέες, εμποτισμένες με σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι το κόμμα εκείνο που πιστεύει στην Ελληνίδα και στον Έλληνα και στη δυνατότητα της χώρας να μεγαλουργήσει αν απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις αλλάζοντας όλα όσα καθυστερούν την εξέλιξή της.

Ας κάνουμε όλοι μαζί, λοιπόν, τη μεγάλη αλλαγή στην πολιτική πραγματικότητα του τόπου μαζί με το κόμμα που είπε την αλήθεια, όταν η χώρα χρεοκόπησε, που ποτέ δεν «εσκίσε» μνημόνια για τα μάτια του κόσμου, που δεν κάνει πολιτικό bullying και δεν λασπολογεί τους αντιπάλους του.

Άλλωστε το ΚΙΝ.ΑΛΛ.- ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη τα μεγάλα λόγια από τη στιγμή που μιλά για αυτό το πρόγραμμα του, οι ιδέες του, οι άνθρωποι του και η διαχρονική προοδευτική διαδρομή του, η οποία αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν φοβάται την αλλαγή αλλά την τοποθετεί ψηλά στην ατζέντα του.

Θα κλείσω με τα λόγια του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι: «Η αλλαγή είναι ο νόμος της ζωής. Όσοι κοιτάζουν μόνο το παρελθόν ή το παρόν είναι βέβαιο ότι θα χάσουν το μέλλον» και θα σας ζητήσω να μην περιμένετε να αλλάξουν οι άλλοι, αλλά να δείξετε εσείς τον δρόμο!

Καλή χρονιά!

*Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης στον Δήμο Διονύσου Αττικής και Αναπληρώτρια Γραμματέας Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ.