«I’ m Not a Trophy» για καλό σκοπό στην γκαλερί Yellow Korner

29/03/2018, 00:00
27152487_2053715508174882_294421676_n

 

Έκθεση στην γκαλερί Yellow Korner υπέρ της προστασίας των άγριων ζώων

Κατεβαίνοντας την οδό Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, στο δεξί σου χέρι συναντάς την ελληνική «Yellow Korner», μία γκαλερί που δεν έχει πίνακες ζωγραφικής αλλά φωτογραφίες σε διάφορες διαστάσεις . Το μάτι «κολλάει» στις φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων που φαίνονται από τη βιτρίνα και που δείχνουν τόσο ζωντανές, σαν να είναι 3D.

Κοιτώντας πιο προσεκτικά διακρίναμε με φωτογραφίες της Cara Delevigne από τον Arno Elias με moto «I’ m Not a Trophy». Εντυπωσιασμένοι από το concept και έκπληκτοι για την παρουσία αυτής της γκαλερί στην Αθήνα, επισκεφτήκαμε τον χώρο και μιλήσαμε με τον υπεύθυνο, Σάββα Ελευθεριάδη που μας ξενάγησε και μας έλυσε όλες μας τις απορίες.

«Η πρώτη γκαλερί Yellow Korner δημιουργήθηκε από δύο Γάλλους, λάτρεις της φωτογραφίας, είπε ο κ. Ελευθεριάδης, και πρόσφατα εγκαινιάσαμε τον χώρο της στην Αθήνα».

«Όπως στη μαμά - γκαλερί»

«Η γκαλερί μας είναι πανομοιότυπη στο στήσιμο με αυτές στη Γαλλία. Η ομάδα μας εκπαιδεύτηκε ικανό χρονικό διάστημα στο Παρίσι ώστε όλα να οργανώνονται όπως στη μαμά - γκαλερί. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και σε εκπληκτική ποιότητα εκτύπωσης –για τον λόγο αυτό είναι και τόσο ζωντανές–, καλύπτουν όλα τα διεθνή καλλιτεχνικά ρεύματα. Με ορμητήριο τη Γαλλία, με περισσότερες από 90 γκαλερί σε 35 χώρες και με την υποστήριξη διακεκριμένων συμβούλων τέχνης, η Yellow Korner αφιερώνει τον χώρο της τόσο στην αναζήτηση νέων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών όσο και σε αναγνωρισμένα ονόματα στη σύγχρονη και παραδοσιακή καλλιτεχνική φωτογραφία.Η γκαλερί φιλοξενεί πάνω από 250 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ηχηρά ονόματα του χώρου, όπως οι Slim Aarons, Thierry Bornier, Oliviero Toscani, Yann –Arthus Bertrand, Laurent Dequick, Bernard Hartmann, Edwin E. Aldrin κ.ά. και με συμμετοχές στα National Geographic, The Guardian, NASA, Leica, Vogue, Elle, Playboy, Fubiz κ.ά.».

Η δουλειά του Arno Elias

«Από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 4 Απριλίου η γκαλερί Yellow Korner παρουσιάζει τη δουλειά του Arno Elias σε μια έκθεση στρατευμένη υπέρ της προστασίας των άγριων ζώων.

Σε συνέχεια της παγκόσμιας κατακραυγής για την κλοπή του Cecil, του άγριου λιονταριού, το 2005, ο Arno Elias ίδρυσε την Ένωση ‘‘I’ m Not a Trophy’’, με στόχο να επισημάνει την εκμετάλλευση των άγριων ζώων. Παράλληλα, υπογράφει μια σειρά φωτογραφιών με πρωτοποριακές καλλιτεχνικές επιλογές. Η ηθοποιός και μοντέλο Cara Delevigne δίνει στην καμπάνια παγκόσμια αναγνωσιμότητα και απήχηση.

Παρουσιάζοντας τα έργα αυτά σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, συνεισφέρουμε στην αύξηση της γνώσης για την καμπάνια αυτή και υπογραμμίζει το ρόλο της στην υπηρεσία της τέχνης της φωτογραφίας με κοινωνικό - πολιτικό ρόλο.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων Cara - Elephant και Cara - Lion θα διατεθούν στην ένωση του Arno Elias, ‘‘I'mNot a Trophy". Η σειρά αυτή περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά έργα».Ποιος είναι λοιπόν ο Γάλλος φωτογράφος Arno Elias και η Cara Delevigne;

Μπορεί ο φωτογράφος και το μοντέλο να είναι γνωστοί στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Γαλλία, αλλά κάποιοι στην Ελλάδα δεν τους γνωρίζουν. Ο Γάλλος φωτογράφος Arno Elias έχει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό βιογραφικό: συνθέτης, ζωγράφος και φωτογράφος.

Έγινε παγκόσμια γνωστός από τις συνθέσεις του για το εστιατόριο - club Buddha - Bar στο Παρίσι. Επίσης, έχει συνθέσει μαζί με τη Shakira το τραγούδι της διαφήμισης της Unicef «For Every Child» και έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα της Brigitte Bardot για την προστασία των ζώων.

Το ταλέντο του στη μουσική του άνοιξε ευκαιρίες συνεργασίας με τον χώρο της μόδας και έχει δημιουργήσει φωτογραφίσεις μόδας με τον Jean Paul Gaultier και το Mario Testino, ενώ έχει εκθέσει τη φωτογραφική του δουλειά διεθνώς. Μέσα όπως οι New York Times, το NBC, η Chicago Tribune και το Miami Magazine έχουν αναφερθεί εκτενώς στα έργα του.

Η Cara Delevigne είναι ένα πανέμορφο μοντέλο με περισσότερους από 40 εκατομμύρια followers στο Instagram και αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιλέχτηκε ως πρέσβειρα αυτής της καμπάνιας. Έχοντας πρόσφατα πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Luc Besson «Valerian and the City of a Thousand Planets», φωτογραφηθεί για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και περπατήσει στην πασαρέλα διεθνών οίκων όπως Burberry, Yves Saint Laurent και Chanel, η Cara «φοράει την καμπάνια σαν τατουάζ» και είναι η ιδανική της πρέσβειρα.

 

INFO

Γκαλερί «Yellow Korner»

"I’ m Not a Trophy" του Arno Elias.

Αγίας Ειρήνης 15, 10551 Αθήνα

Tηλ.: 00302103247128

[email protected]

Διάρκεια έκθεσης μέχρι και τις 4 Απριλίου