Με έκθεση του Γ. Ρόρρη ανοίγει το καλοκαίρι το Μουσείο Γουλανδρή της Άνδρου

10/05/2021, 14:16
Με έκθεση του Γ. Ρόρρη ανοίγει το καλοκαίρι το Μουσείο Γουλανδρή της Άνδρου

«Η ευγένεια του απέριττου» είναι ο τίτλος της αναδρομικής έκθεσης του Γιώργου Ρόρρη με την οποία θα ανοίξει το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στις 4 Ιουλίου, στο μουσείο της Άνδρου.

Τα έργα της έκθεσης συγκεντρώθηκαν από ιδιωτικές συλλογές και πολιτιστικούς οργανισμούς και ακολουθούν την εξέλιξη του διακεκριμένου ζωγράφου, από τα πρώτα του βήματα έως σήμερα.

Μέσα από σχεδόν 60 πίνακες και σχέδια, η έκθεση εκτυλίσεται σε τρεις ενότητες: τη σχέση του ζωγράφου με το ατελιέ του, τις επιδράσεις που δέχτηκε από τους δασκάλους του και την αδιάκοπη εξερεύνηση του σώματος, φτιαγμένου «από σάρκα και οστά».

Η συμβολή του Γιώργου Ρόρρη στην ετοιμασία της έκθεσης υπήρξε καθοριστική. Η βοήθειά του στην επιλογή των έργων, οι κατευθύνσεις του σχετικά με τη σκηνογραφία και το στήσιμο των πινάκων, οι συνεντεύξεις που παραχώρησε για τη σύνταξη του «Χρονολόγιου» της συνοδευτικής έκδοσης, δίνουν την ευκαιρία στο θεατή να καταδυθεί ακόμη πιο απολαυστικά στη δουλειά του.

Η έκθεση συνοδεύεται από τρίγλωσση έκδοση (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά), που ετοίμασε η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Κουτσομάλλη-Μορώ. Διάρκεια έκθεσης έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.