1,47 εκατ. ευρώ στον κλάδο των εικαστικών

02/06/2021, 08:21
1,47 εκατ. ευρώ στον κλάδο των εικαστικών

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.047.000 ευρώ στον κλάδο των εικαστικών, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. 

Από αυτά, 937.000 ευρώ διατίθενται σε 39 φορείς, για δράσεις μουσείων, πινακοθηκών και συλλογών σύγχρονου πολιτισμού, που κατατέθηκαν ύστερα από σχετική πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ της 21ης Απριλίου 2021.

Το ποσό των 110.000 ευρώ διατίθεται σε 16 προτάσεις έργων ανάπτυξης ερευνητικού έργου με αντικείμενο τα εικαστικά και διατομεακά ή διακαλλιτεχνικά έργα για το 2021.

«Κατά την υλοποίηση των εν λόγω δράσεων θα πρέπει να αναφέρεται ότι πραγματοποιούνται με επιχορήγηση του ΥΠΠΟΑ» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή εξέτασε λεπτομερώς τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ για το έτος 2021 και εισηγήθηκε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση και παροχή αιγίδας κατά περίπτωση.

Την Επιτροπή αποτελούν οι Τέτη Χατζηνικολάου, ιστορικός -εθνολόγος, επίτιμη προϊσταμένη Διεύθυνσης του ΥΠΠΟΑ, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), Μαρία Τσαντσάνογλου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus), Μαρία (Μάρλεν) Μούλιου, επίκουρη καθηγήτρια Μουσειολογίας ΕΚΠΑ, Πολύνα Κοσμαδάκη, επιμελήτρια, τμήμα ζωγραφικής χαρακτικών και σχεδίων, Μουσείο Μπενάκη, Αντώνη Σκλεπάρη, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας & Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού, ως συντονιστή της επιτροπής.