Ο Banksy πουλά εκτυπώσεις έργων του προκειμένου να συνδράμει τους Ουκρανούς

14/12/2022, 18:50
Ο Banksy πουλά εκτυπώσεις έργων του προκειμένου να συνδράμει τους Ουκρανούς

Υπάρχουν 50 εκτυπώσεις έργων του καλλιτέχνη διαθέσιμες προς £5.000 η καθεμία ή περίπου $6.100.

Ο Banksy πουλά εκτυπώσεις έργων του προκειμένου να συνδράμει τα έσοδα υπέρ των Ουκρανών σε ανάγκη λόγω της Ρωσικής εισβολής.

Όπως σχολίασε ο καλλιτέχνης του δρόμου αυτή την εβδομάδα εν μέσω μιας συντονισμένης προσπάθειας συγκέντρωσης κεφαλαίων για φιλανθρωπικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, «είχα μια στενή επικοινωνία με «μια θυμωμένη μπαμπούσκα» καθώς ζωγράφιζα σε βομβαρδισμένα κτίρια στην Ουκρανία».

Ο Banksy με αυτή την ανάρτηση έκανε γνωστό ότι πρόκειται να συνδράμει το «Legacy of War Foundation», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει να βοηθήσει τους Ουκρανούς πολίτες εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα τους.

Υπάρχουν 50 εκτυπώσεις έργων του καλλιτέχνη διαθέσιμες προς £5.000 η καθεμία ή περίπου $6.100.

Οι εγγραφές για την ευκαιρία αγοράς του έργου λήγουν την Παρασκευή.

Οι £250.000 που αναμένεται να συγκεντρωθούν θα χρηματοδοτήσουν αγορές για νέα ασθενοφόρα και οχήματα υποστήριξης «για τη συνεχή εκκένωση των ατόμων με αναπηρία, των ηλικιωμένων και των θυμάτων πολιτών», σύμφωνα με τον Giles Duley, Διευθύνων Σύμβουλος του ιδρύματος.

«Θα στείλουμε γεννήτριες, θερμάστρες φυσικού αερίου και ηλιακά φώτα σε κοινότητες που αντιμετωπίζουν τον βίαιο χειμώνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσε ο Duley στο site του ομίλου.

«Και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας για καταφύγια στο Κίεβο για γυναίκες και την LGBTQ κοινότητα».

Ο Banksy έχει διεκδικήσει τα εύσημα για τουλάχιστον επτά έργα τέχνης στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή του μέσω ενός βίντεο στο Instagram.

Τον περασμένο μήνα, ο καλλιτέχνης του δρόμου που υπογράφει με ψευδώνυμο δημιούργησε μια σειρά από έργα εκεί, σύμφωνα με το ARTnews.

Την περασμένη εβδομάδα, μια από τις τοιχογραφίες του τέθηκε υπό την προστασία της αστυνομίας αφού μια ομάδα συνελήφθη επειδή φέρεται να προσπάθησε να την κλέψει από έναν τοίχο.