Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της Τέρνα Ενεργειακής από την First Sentier!

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της Τέρνα Ενεργειακής από την First Sentier!

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει δημόσια πρόταση, καθώς διοίκηση και βασικοί μέτοχοι της Τέρνα Ενεργειακής σέβονται απολύτως το ευρύ επενδυτικό κοινό τα δικαιώματα του οποίου διασφαλίζουν!

Στην τελική ευθεία και λίγο πριν τις ανακοινώσεις εισέρχεται το περίφημο deal της Τέρνα Ενεργειακής με την First Sentier που λογικά εντός των επόμενων ημερών και πριν από το τέλος Νοεμβρίου ή το αργότερο κατά το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου θα δημοσιοποιηθεί!

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές, ο οικονομικός και νομικός έλεγχος που βρισκόταν σε εξέλιξη ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με αποτέλεσμα το deal να προχωράει βάσει του αρχικού σχεδιασμού και έτσι να κλείνει ο κύκλος μιας κορυφαίας εξαγοράς στον χώρο της Ενέργειας που έρχεται να καταδείξει τη δυναμική της εν λόγω επιχείρησης αλλά και όλου του κλάδου των συγκεκριμένων εταιριών (περιλαμβανομένων των εταιριών Πετρελαίου) στην Ελλάδα καθώς και την απτή εμπιστοσύνη των ισχυρότερων funds στον κόσμο προς την ελληνική οικονομία και την ελληνική κυβέρνηση!

Όπως αναφέρουν έγκυροι κύκλοι, τραπεζικοί και επιχειρηματικοί, το deal έκλεισε και μένει μόνο να φανεί στην πράξη εάν τελικά το τίμημα ανά μετοχή θα κινείται στα πλαίσια των 22-22,5 ευρώ όπως ακούγεται, καθώς και αν η συμφωνία με τους βασικούς μετόχους της Τέρνα Ενεργειακής θα πραγματοποιηθεί τελικά σε μία ή σε δύο φάσεις!

Καθώς φημολογείται ότι ένα δεύτερο πακέτο μετοχών θα πραγματοποιηθεί σε επόμενη χρονική στιγμή με τιμή εκ των προτέρων ορισμένη (φημολογείται 27 ευρώ!!!).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το βέβαιον είναι ότι θα υπάρξει δημόσια πρόταση, οπότε τα συμφέροντα του επενδυτικού κοινού είναι απολύτως διασφαλισμένα, δεδομένου ότι τόσο η Διοίκηση, όσο και οι βασικοί μέτοχοι της Τέρνα Ενεργειακής σέβονται απόλυτα το ευρύ επενδυτικό κοινό του οποίου τα δικαιώματα σπεύδουν να κατοχυρώσουν!