ΝΑ Ασία: Μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

17/02/2021, 15:48
ΝΑ Ασία: Μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Oι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτου σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία εκδηλώνουν μεγάλο ενθουσιασμό ως προς την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Το 37% των ερωτηθέντων οδηγών αυτοκινήτων στην έρευνα της Nissan δηλώνουν ότι θα θεωρούσαν σίγουρη την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με τους ερωτηθέντες από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη να εκδηλώνουν την πλέον ισχυρή πρόθεση.

Η έρευνα στην Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη αποκαλύπτει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των ερωτηθέντων σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία δηλώνουν ότι είναι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, από ό,τι πριν από πέντε χρόνια.

Το 66% των καταναλωτών στην ευρύτερη περιοχή πιστεύουν ότι θα υιοθετήσουν αναπόφευκτα την ηλεκτρική κινητικότητα, ως μέρος της ζωής τους στο εγγύς μέλλον.

Η δεύτερη έκδοση της έρευνας -που ανέθεσε η Nissan στην Frost & Sullivan, με τίτλο «Το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη νοτιοανατολική Ασία», κυκλοφόρησε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του «Nissan FUTURES - Electrification and Beyond», μιας διαδικτυακής συγκέντρωσης ηγετών της βιομηχανίας, κυβερνητικών αξιωματούχων και μέσων ενημέρωσης.