Νέο αμάξωμα για την επερχόμενη Mercedes-AMG SL

20/05/2021, 09:30
Νέο αμάξωμα για την επερχόμενη Mercedes-AMG SL

Η ιστορία της Mercedes SL, ξεκίνησε το 1952. Τότε στηρίχθηκε σε ένα καινοτομικό για την εποχή πλαίσιο, το οποίο στη πρώτη γενιά της SL, συνδύαζε το χαμηλό βάρος με την υψηλότερη δυνατή στρεπτική ακαμψία για τα δεδομένα της εποχής.

Η νέα γενιά που τώρα προετοιμάζει η πολυτελής γερμανική μάρκα, έχει μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε από τη Mercedes-AMG. Το ελαφρύ σύνθετο πλαίσιο από αλουμίνιο παρέχει τη βάση για να επιτευχθούν η δυναμική οδήγηση και η άνεση, αναφέρει η εταιρεία.

«Όταν μας ανατέθηκε να αναλάβουμε τη συνολική ανάπτυξη της νέας SL, ξεκινήσαμε από το μηδέν. Καταφέραμε να συνδυάσουμε τις υψηλές απαιτήσεις που έχει αυτό το αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς. Πέτυχαμε εξαιρετικές τιμές ακαμψίας και χαμηλό βάρος», δήλωσε ο υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της Mercedes-AMG.

Οι απαιτήσεις για την αρχιτεκτονική του αμαξώματος του νέου πολυτελούς roadster ήταν σημαντικές: οι προδιαγραφές απαιτούσαν ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο εύρος υπηρεσιών από ό, τι για τις προηγούμενες σειρές μοντέλων.

Συγκεκριμένα, η βασική διάταξη με 2 + 2 θέσεις και η δυνατότητα να παρέχει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων οδήγησης πραγματοποιήθηκαν εδώ για πρώτη φορά σε μια SL, μια εργασία που παρουσίασε στους προγραμματιστές εντελώς νέες προκλήσεις όσον αφορά την πολυπλοκότητα.

Ο στόχος ήταν να παρουσιαστεί το χαρακτηριστικό Driving Performance της μάρκας με έμφαση στην πλευρική και διαμήκη δυναμική, καθώς και στην ικανοποίηση των υψηλών προσδοκιών όσον αφορά την άνεση και την ασφάλεια, αναφέρει η Mercedes-AMG.