Το νέο Volvo C40 Recharge υπόσχεται αυτονομία 420 χλμ

03/06/2021, 09:18
Το νέο Volvo C40 Recharge υπόσχεται αυτονομία 420 χλμ

Η Volvo προετοιμάζεται για να ξεκινήσει το φθινόπωρο την παραγωγή του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, το C40 Recharge.

Η κατασκευή του θα γίνεται παράλληλα με το XC40 Recharge στο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στη Γάνδη του Βελγίου.

Το Volvo C40 Recharge συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός SUV, αλλά με χαμηλότερο και πιο κομψό σχεδιασμό. Βασίζεται στην πλατφόρμα οχημάτων CMA και είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που έχει σχεδιαστεί ως καθαρά ηλεκτρικό.

Μετά την εισαγωγή του XC40 Recharge και τώρα του C40 Recharge, η μάρκα θα κυκλοφορήσει αρκετά επιπλέον ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

Στο εσωτερικό, το Volvo C40 Recharge παρέχει υψηλή θέση καθίσματος. Διατίθεται με μία σειρά από επιλογές χρωμάτων και το πρώτο μοντέλο της Volvo που δεν φέρει επενδύσεις από δέρμα.

Εξοπλίζεται με συστήματα ψυχαγωγίας στην αγορά, που αναπτύχθηκαν από κοινού με τη Google και βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android. Παρέχει ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google, όπως τους χάρτες Google, τον βοηθό Google και το Google Play Store.

Λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού μέσω του αέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου αφού αποχωρήσει από το εργοστάσιο.

Η πρόωση αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν στον μπροστινό και έναν στον πίσω άξονα, που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 78kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί γρήγορα στο 80% σε περίπου 40 λεπτά. Προσφέρει μία αναμενόμενη εμβέλεια περίπου 420 χλμ., η οποία αναμένεται να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου μέσω ενημερώσεων λογισμικού over-the-air.

Η μάρκα, μέχρι το 2025, στοχεύει στο 50% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων να αποτελείται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τα υπόλοιπα υβριδικά. Μέχρι το 2030, σχεδιάζει κάθε αυτοκίνητο που πωλεί να είναι καθαρά ηλεκτρικό.