Nissan Leaf: Η ώρα της ανανέωσης

06/03/2022, 13:24
Nissan Leaf: Η ώρα της ανανέωσης

Αναμφισβήτητα το Leaf είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ηλεκτροκίνησης και θεμέλιος λίθος για τη Nissan στην ενναλακτική αυτή μορφή ενέργειας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf έχει καταφέρει από το λανσάρισμά του πάνω από 577.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. H Nissan σκοπεύει να εξαπολύσει μια προϊοντική επίθεση μετά το καλοκαίρι με νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της.

Με τεχνογνωσία 10 ετών στην ηλεκτροκίνηση η Nissan θα λανσάρει μέχρι το 2030 συνολικά 23 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, εκ των οποίων τα 15 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Δεν ξεχνά, όμως, τη συμβολή του Leaf στην πράσινη μετάβασή της κι έτσι αποφάσισε να το φρεσκάρει λίγο αισθητικά και τεχνολογικά.

Στο εμπρός και πίσω τμήμα του ανανεωμένου Leaf τοποθετήθηκε το νέο λογότυπο της Nissan, ενώ το συναντάμε επίσης στις μαύρες κομψές ζάντες νέας σχεδίασης 16 και 17 ιντσών.

Στην παλέτα του αμαξώματός του προστέθηκαν δυο νέες μπλε αποχρώσεις ονόματι «Universal Blue» και «Magnetic Blue», με τις οποίες βάφονται επίσης τα νέα Qashqai και Ariya. Υπάρχουν έξι μονόχρωμες αποχρώσεις και πέντε επιλογές διχρωμίας για το ανανεωμένο Leaf.

Τι περιέχει η τεχνολογική φαρέτρα του ανανεωμένου Leaf

Το «παρών» δίνει το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pro PILOT, το οποίο διατηρεί αυτόματα απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, ενώ μπορεί να σταματά και να επανεκκινεί το Leaf.

Παράλληλα, το καινοτόμο e-Pedal επιτρέπει στον οδηγό του Leaf να επιταχύνει και να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.

Το σύστημα πολυμέσων Nissan Connect παρέχει συνδεσιμότητα με smartphone μέσω του Android Auto και Apple Car Play.

Το ανανεωμένο Leaf θα κάνει «απόβαση» στην Ευρώπη τον ερχόμενο Απρίλιο με δυο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες, ενώ η αυτονομία θα φτάνει μέχρι τα 385 χλμ.