Polestar 02: Ηλεκτρικό και ανοικτό

15/03/2022, 12:59
Polestar 02: Ηλεκτρικό και ανοικτό

Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μας «ξεναγεί» η σουηδική Polestar με το roadster 02 Concept.

Ένα εντυπωσιακό από πλευράς designs port car, που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Χωρίς οροφή, χωρίς, θόρυβο, χωρίς καυσαέρια, τονίζει η Polestar για να συμπληρώσει ο Maximilian Missoni, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης, ότι το 02 Concept το αποτέλεσμα της «συνάντησης» τέχνης και τεχνολογίας.
Και όταν γίνεται αναφορά σε τεχνολογία το Polestar στο πίσω μέρος έχει αναπτύξει μια εξειδικευμένη αεροτομή που υψώνεται πίσω από τα πίσω καθίσματα δημιουργώντας μια περιοχή αρνητικής πίεσης που επιτρέπει στο drone να απογειώνεται όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει.

Το drone λειτουργεί αυτόνομα, ακολουθώντας αυτόματα το αυτοκίνητο σε ταχύτητες έως και 90 χλμ./ώρα με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει μεταξύ μιας ατμοσφαιρικής διαδρομής δίπλα στο κύμα, ή σε διαδρομή με περισσότερη δράση να εξελίσσεται σε δρόμους με συνεχείς στροφές.

Μόλις ολοκληρωθούν τα πλάνα σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού, το drone μπορεί να επιστρέψει αυτόνομα στο αυτοκίνητο.

Τα videoclip μπορούν να επεξεργαστούν και να προβληθούν απευθείας από την κεντρική οθόνη 15 ιντσών που βρίσκεται κάθετα τοποθετημένη στη μέση του ταμπλό, όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Με χρήση αλουμινίου το Polestar 02 Concept είναι το ένα από τα τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα λανσάρει στα επόμενα τρία χρόνια, αρχίζοντας από το 2022.

Ετησίως, λοιπόν, η Polestar σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, ξεκινώντας με το Polestar 3 το 2022.

Το πρώτο SUV αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας

Το Polestar 4 αναμένεται να ακολουθήσει το 2023 ένα μικρότερο ηλεκτρικό SUV σε τόνους coupe.

Το 2024 είναι η χρονιά του Polestar 5. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, 4θυρο σε ύφος GT, που σχεδιάζεται να λανσαριστεί ως η εξέλιξη παραγωγής του Polestar Precept, του πρωτότυπου αυτοκινήτου που κυκλοφόρησε η Polestar το 2020, πάνω στο οποίο παρουσίασε το μελλοντικό όραμα της μάρκας όσον αφορά τη σχεδίαση, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.