BMW M850i xDrive Gran Coupé, με υπογραφή 475.000 δολαρίων

25/04/2022, 13:59
BMW M850i xDrive Gran Coupé, με υπογραφή 475.000 δολαρίων

Η μία και μοναδική αυτή BMW M850i xDrive Gran Coupé που φιλοτέχνησε ο Jeff Koons μέσα από δημοπρασία του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη άλλαξε χέρια για 475.000 δολάρια.

Αυτή η M850i xDrive Gran Coupé ήταν το τελευταίο μοντέλο από τα 99 «κομμάτια» της περιορισμένης έκδοσης. τα οποία όλα πουλήθηκαν τρεις εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου στα μέσα Φεβρουαρίου.

Όλα τα έσοδα της δημοπρασίας πηγαίνουν στο Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (ICMEC), ένα ίδρυμα με το οποίο ο Jeff Koons ασχολείται προσωπικά για πάνω από δύο δεκαετίες.

Ο καλλιτέχνης Jeff Koons, δήλωσε από την πλευρά του: «Από την επιλογή των χρωμάτων μέχρι τη συνολική εμφάνιση και τη χρήση υλικών, το αυτοκίνητό εξωτερικεύει έναν υπερήρωα.

Το να προσφέρεις στο ίδρυμα ICMEC και να σώσεις κυριολεκτικά ζωές παιδιών είναι μια προσπάθεια υπερήρωα, τις μέρες μας περισσότερο από ποτέ. Είμαι ενθουσιασμένος που η δημοπρασία του αυτοκινήτου που το υπογράφω είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στη δημοπρασία! Θα πρέπει να ενθαρρύνει οποιονδήποτε να εμπλακεί και να εκτιμήσει τη σπουδαία δουλειά που κάνουν τα ιδρύματα παγκοσμίως για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο».

Από την πλευρά του ιδρύματος και μέσω του Bob Cunningham (διευθύνων σύμβουλος της ICMEC) σχολιάστηκαν μεταξύ των άλλων και τα εξής «Εμείς στην ICMEC είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία του νικητή πλειοδότη, της BMW, και ιδιαίτερα του Jeff Koons, του οποίου η συνεργασία και η υποστήριξη είναι καθοριστικής σημασίας στις προσπάθειές μας να κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά.

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από αυτή τη συνεργασία θα βοηθήσουν το ICMEC να ανταποκριθεί στις κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από την πανδημία και την αναγκαστική μετανάστευση. Αυτή η γενναιόδωρη συνεισφορά θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε καλύτερες τεχνολογίες για τον εντοπισμό αγνοουμένων παιδιών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών που χάνονται, απήχθησαν ή θύματα εμπορίας».

Ο Sebastian Mackensen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW Βόρειας Αμερικής, τόνισε «Η BMW είναι περήφανη που υποστηρίζει το ίδρυμα ICMEC μέσω της συνεργασίας της με τον Jeff Koons. Η BMW ενεργεί με υπευθυνότητα και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να γνωρίζουμε ότι τα έσοδα από αυτή τη δημοπρασία θα στηρίξουν παιδιά που έχουν ανάγκη».

Ο ιδιοκτήτης της «The 8 X Jeff Koons» έχει λάβει πρόσκληση από τον Jeff Koons για μια προσωπική περιήγηση στο στούντιό του στο Μανχάταν.

Να σημειωθεί ότι ο Jeff Koons χρησιμοποίησε 11 διαφορετικούς χρωματισμούς για το εκφραστικό και εντυπωσιακό γραφικό που στολίζει τη συλλεκτική «The 8 X Jeff Koons».