Εκτός η παραγωγή Tesla στη Σαγκάη

23/05/2022, 13:11
Εκτός η παραγωγή Tesla στη Σαγκάη

Η Tesla Inc. ανέστειλε ξανά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, αυτή τη φορά λόγω προβλημάτων εφοδιασμού, ανέφερε το Reuters.

Επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, το πρακτορείο σημείωσε ότι δεν είναι σαφές πότε θα επιλυθεί το εμπόδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας και πότε θα συνεχιστεί η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla διέκοψε, για πρώτη φορά, την παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης στα τέλη Μαρτίου, καθώς η πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων μπήκε σε αυστηρό lockdown λόγω αύξησης των κρουσμάτων COVID-19. Δεν άνοιξε ξανά παρά μόνο για λίγο περί τα τέλη Απριλίου και φαίνεται να έγιναν προσπάθειες αύξησης την παραγωγή για να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνο.

Η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να δημοσιεύσει τους αριθμούς χονδρικής της για τον Απρίλιο για την Κίνα τις επόμενες ημέρες και η πρόβλεψη θα είναι δυσμενής λόγω της άρσης εργασιών και παραγωγής. Το εργοστάσιο συνήθως παράγει περίπου 2.000 οχήματα την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.