Toyota - Stellantis: Νέα συνεργασία

09/06/2022, 14:40
Toyota - Stellantis: Νέα συνεργασία

Τρόποι συνεργασίας αναζητούν οι κολοσσοί της παγκόσμιας αυτοκίνησης και αναθερμαίνουν «καταστάσεις».

Έχουμε, λοιπόν, την Toyota Motor Europe (TME) που επεκτείνει την υπάρχουσα συνεργασία της με τη Stellantis για την από κοινού κατασκευή οχημάτων, τα οποία όμως θα ανήκουν στον χώρο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV).

Μετά τα μεσαίου μεγέθους ελαφρά επαγγελματικά LCV, ήρθε ο καιρός ώστε οι δύο εταιρίες να προχωρήσουν για μια νέα μεγάλη σειρά επαγγελματικών οχημάτων. Το νέο μοντέλο θα προμηθεύει την Toyota η Stellantis και θα πωλείται στην Ευρώπη με τα σήματα της ιαπωνικής μάρκας.

Θα παράγεται στα εργοστάσια Stellantis στο Gliwice (Πολωνία) και στην Atessa (Ιταλία) και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2024. Για την Toyota, το μοντέλο, το οποίο διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία, σηματοδοτεί την είσοδο στην κατηγορία των μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων.

«Με αυτήν την τρίτη επιτυχημένη παραγγελία, η Stellantis επιδεικνύει για άλλη μια φορά την τεχνογνωσία της στην κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων και στην ανάπτυξη τεχνολογίας ηλεκτρικής μπαταρίας που ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων», δήλωσε ο Κάρλος Ταβάρες, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis.

«Η συμφωνία ενισχύει την ηγετική μας θέση στην Ευρώπη στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και τα οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Ταυτόχρονα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας Dare Forward 2030 να γίνουμε ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όσον αφορά την τεχνολογία, την παραγωγή, το μερίδιο αγοράς και την κερδοφορία».

Σχολίασε επίσης ο ισχυρός του ομίλου tellantis. Η συνεργασία μεταξύ Stellantis και Toyota ξεκίνησε το 2012 με την παραγωγή του μεσαίου μεγέθους LCV της Toyota στο εργοστάσιο Stellantis στο Hordain (Γαλλία).

Ακολούθησε το 2019 ακόμα ένα μοντέλο στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Stellantis στο Vigo (Ισπανία).

Με τη νέα ανακοίνωση, η Toyota εμβαθύνει τη συνεργασία της με τη Stellantis για την ολοκλήρωση του προγράμματος επαγγελματικών οχημάτων της στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, και οι δύο εταιρείες μπορούν να βελτιστοποιήσουν το κόστος ανάπτυξης και παραγωγής τους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε αυτήν την επιτυχημένη συνεργασία καθώς ολοκληρώνουμε την προσφορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων μας για τους πελάτες της Toyota στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ματ Χάρισον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Motor Europe στον χώρο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που επιτρέπει στην Toyota να προσφέρει λύσεις σε όλες τις κατηγορίες των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.