McLaren Elva by Novitec με 919 ίππους

10/03/2023, 21:51
McLaren Elva by Novitec με 919 ίππους

Για δεκαετίες, η Novitec βελτιώνει τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα στον κόσμο. Από αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το νέο hypercar της McLaren, η Elva.

Το αποκλειστικά 2θέσιο αυτοκίνητο με το τόσο προηγμένο design, μοιάζει σαν να κατέβηκε από το διάστημα, καθώς δεν φέρει οροφή, αλλά ούτε και παρμπρίζ.
Έτσι για να απολαμβάνετε την όποια διαδρομή, ένα με τη φύση, με οδηγό τον ουρανό.
Η Novitec επιδεικνύει για άλλη μια φορά την κορυφαία θέση της στη σφαίρα της τεχνολογίας παρουσιάζοντας τη McLaren Elva by Novitec.
Το βρετανικό hyper - roadster χωρίς παρμπρίζ και οροφή τροφοδοτείται από 4λιτρο, 8κύλινδρο twin turbo μοτέρ πλαισιωμένο από ειδική εξελιγμένη ηλεκτρονική μονάδα, το οποίο αποδίδει 919 ίππους και ροπή 888 Nm. με την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 330 χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση 0-100 τα χρονόμετρα σταματούν στα 2,7 δευτ.
Η βασική έκδοση αποδίδει ισχύ 815 ίππων και μέγιστη ροπή 800 Nm.
Ο Γερμανός ειδικός στο tuning ανέπτυξε το σύστημα εξάτμισης υψηλής απόδοσης ειδικά προσαρμοσμένο σε αυτόν τον κινητήρα, πλήρως θερμομονωμένο. Το μονωτικό αποτέλεσμα μπορεί να βελτιστοποιηθεί περαιτέρω με λεπτή επίστρωση χρυσού τύπου 999. Αυτό μειώνει τις θερμοκρασίες στο χώρο του κινητήρα, κάτι που έχει θετική επίδραση στη μέγιστη απόδοση ισχύος και ωφελεί την ανθεκτικότητα.
Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει επιπλέον 104 ίππους και επιπλέον ροπή κατά 88 Nm.
Οι ζάντες είναι ένα άλλο κόσμημα στην εξωπραγματική Elva. Mαζί με την εταιρία Vossen, διάσημη αμερικάνικη εταιρία κατασκευής ζαντών αλουμινίου υψηλής τεχνολογίας, ανέπτυξαν κάτι αποκλειστικά για το αυτοκίνητο σε διαμέτρους 20 και 21 ιντσών.
Με διπλές ακτίνες οι σφυρήλατες ζάντες της Elva διατίθενται σε 72 διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές και προσφέρουν επίσης μια επιλογή από ματ ή γυαλισμένο φινίρισμα.
Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 255/30 ZR 20 για μπροστά και 325/25 ZR 21 για τον πίσω άξονα.
Στις αναρτήσεις έχουν τοποθετηθεί άλλα ελατήρια μειώνοντας την απόσταση από το έδαφος για άλλα 20 χλστ. που σημαίνει ότι οδηγός και συνοδηγός θα αισθάνονται σαν να οδηγούν καρτ.
Στο εσωτερικό με τις πόρτες να ανοίγουν προς τον ουρανό, η Novitec προσαρμόζει το εσωτερικό της Elva σύμφωνα με στις επιθυμίες του ιδιοκτήτη δίνοντας έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία χρησιμοποιεί το καλύτερο δέρμα και Alcantara σε μια σχεδόν ατελείωτη ποικιλία χρωμάτων.
Nα θυμίσουμε ότι η ΜcLaren θα κατασκευάσει μόνο 149 Elva με τους συλλέκτες να «σφάζονται» για ποιος θα «προλάβει»… να παραλάβει.