Πετρέλαιο: Αύξηση 2,6% στην τιμή του Brent - Σε υψηλό διόμιση ετών η βενζίνη στις ΗΠΑ

11/03/2021, 23:07
Πετρέλαιο: Αύξηση 2,6% στην τιμή του Brent - Σε υψηλό διόμιση ετών η βενζίνη στις ΗΠΑ

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019 έκλεισε η διεθνής τιμή του Brent, η οποία παρουσίασε άνοδο 2,6% σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. 

Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαΐου, κέρδισε 1,73 δολάρια ή 2,6%, κλείνοντας στα 69,63 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαΐου 2019. Παράλληλα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου, κατέγραψε άνοδο 1,58 δολάρια ή 2,5%, κλείνοντας στα 66,02 δολ. το βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η άνοδος οφείλεται στα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ την Τετάρτη, που έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι προμήθειες αργού αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 21 εκατομμύρια βαρέλια. Οι διακυμάνσεις αυτές αποδόθηκαν στον παγετώνα του περασμένου μήνα, το οποίο οδήγησε σε κλείσιμο ορισμένα διυλιστήρια στο Τέξας.

"Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο, καθώς ο OPEC αναβάθμισε την πρόβλεψη ζήτησης για το 2021… Η αγορά ενέργειας βρήκε ώθηση και από την αισιοδοξία οικονομικό πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων", δήλωσε ο David Madden, αναλυτής αγοράς στην CMC Markets, αναφερόμενος στο οικονομικό πακέτο πυο υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στην μηνιαία έκθεσή του, ο OPEC ανακοίνωσε ότι προβλέπει αύξηση της ζήτησης κατά 5,89 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος, σε σύγκριση με προηγούμενη εκτίμηση για 5,79 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανεβάζοντας τη συνολική παγκόσμια ζήτηση σε μέσο όρο στα 96,27 εκατ. βαρέλια την ημέρα.