Χρυσός: Τα θετικά στοιχεία έφεραν μικρή άνοδο

05/04/2021, 21:35
Χρυσός: Τα θετικά στοιχεία έφεραν μικρή άνοδο

Με οριακή άνοδο έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα, λόγω αφ'ενός της καλής πορείας της Wall Street και αφ'ετέρου των ισχυρών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου αυξήθηκε κατά 40 σεντς (0,02%) και έκλεισε στα 1.728,80 δολ. ανά ουγγιά.

Η άνοδος του πολύτιμου μετάλλου επηρεάσθηκε θετικά από την καλή πορεία των βασικών δεικτών της Wall Street που κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά.

Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, ο δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες ανέβηκε στις 60,4 μονάδες τον Μάρτιο από 59,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση στις 60,0 μονάδες. Ο ρυθμός της ανάπτυξης ήταν ο ταχύτερος από τον Ιούλιο του 2014.

Στην αντίστοιχη έρευνα του Institute for Supply Management (ISM) για τον κλάδο, ο μη μεταποιητικός δείκτης σκαρφάλωσε σε ιστορικό υψηλό στις 63,7 μονάδες από 55,3 μονάδες τον Φεβρουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 59,0 τον Μάρτιο.

Την Παρασκευή, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις νέες θέσεις εργασίας ξεπέρασαν με ευκολία τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η οικονομία πρόσθεσε 916.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο -ένα υψηλό επταμήνου- οδηγώντας τον δείκτη ανεργίας στο 6% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα.