Χρυσός: Πτώση 0,1% μετά από τέσσερεις συνεχείς ανοδικές ημέρες

07/04/2021, 22:34
Χρυσός: Πτώση 0,1% μετά από τέσσερεις συνεχείς ανοδικές ημέρες

Με πτώση έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού , μετά από τέσσερις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσειες. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές της αγοράς προβλέπουν νέα άνοδο καθώς δεν υπάρχουν ακόμη δείγματα πραγματικής ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου, έχασε 1,40 δολ. ή σχεδόν 0,1% και έκλεισε στα 1.741,60 δολ. ανά ουγγιά, μετά τη χθεσινά κέρδη κατά 0,8%. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, ο χρυσός "άγγιξε" τα 1.742,80 δολ.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο μικρότερη του 0,1% στα 25,25 δολ. ανά ουγγιά και ο χαλκός παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 1,5% στα σχεδόν 4,06 δολ. τη λίβρα. Η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου έκλεισε στα 1.231,90 δολ. ανά ουγγιά με πτώση 0,7%και το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έχασε 2,6% στα 2.621,10 δολ. ανά ουγγιά.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, στα οποία τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed συμφώνησαν ότι η πανδημία του κορονοϊού "προκαλεί τεράστια ανθρωπιστικά και οικονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ και τον κόσμο".

Τα πρακτικά, τα οποία δημοσιεύτηκαν περίπου μισή ώρα μετά το κλείσιμο του χρυσού, ανέφεραν επίσης ότι "οι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης σημείωσαν άνοδο πρόσφατα, ωστόσο οι τομείς που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία παραμένουν αδύναμοι".

Οι αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι ακόμη και με την αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού, είναι απίθανο να συσφίξουν την πολιτική μέχρι να δουν "ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο" στους οικονομικούς τους στόχους.