Πετρέλαιο: Άνοδος στις διεθνείς τιμές για τρίτη συνεχή συνεδρίαση

29/04/2021, 23:02
Πετρέλαιο: Άνοδος στις διεθνείς τιμές για τρίτη συνεχή συνεδρίαση

Με άνοδο, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, έκλεισαν την Μ.Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς η αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης δημιουργεί θετικό κλίμα.

Το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 1,15 δολάρια ή 1,8%, στα 65,01 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Το πετρέλαιο Brent παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,29 δολάρια ή 1,9% στα 68,56 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με το συμβόλαιο να λήγει αύριο Παρασκευή. Στο μεταξύ, το Brent παράδοσης Ιουλίου, το πλέον ενεργό συμβόλαιο, κέρδισε 1,27 δολάρια ή 1,9% στα 68,05 δολάρια το βαρέλι.

"Εν μέσω της αύξησης των νέων κρουσμάτων, η ζήτηση στην Ινδία παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα", δήλωσε η Robbie Fraser, υψηλόβαθμο στέλεχος της Schneider Electric. "Ωστόσο, τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, μαζί με τα αυξημένα ταξίδια στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες, συνεχίζουν να δείχνουν μια ισχυρή ανάκαμψη", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ξεχωριστή έρευνα του υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στις 553.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 24 Απριλίου, σε σχέση με τις 566.000 στην προηγούμενη περίοδο.