Πετρέλαιο: Άνοδος για το Brent, απώλειες για το αμερικανικό αργό

05/05/2021, 23:10
Πετρέλαιο: Άνοδος για το Brent, απώλειες για το αμερικανικό αργό

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου στο κλείσιμο της Τετάρτης, καθώς το Brent έκλεισε με μικρή άνοδο, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI, κατέγραψε μικρές απώλειες.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου, κινήθηκε ανοδικά κατά 8 σεντς ή 0,1%, στα 68,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 69,95 δολάρια. Στις ΗΠΑ, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου, έχασε 6 σεντς ή περίπου 0,1%, κλείνοντας στα 65,63 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές κινούνταν γενικά ανοδικά νωρίτερα εντός της, ημέρας, με το βλέμμα στην οικονομική ανάκαμψη σε ΗΠΑ και Ευρώπη, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζήτηση για πετρέλαιο.

Οι traders συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης για αργό, παρά στοιχεία από τις ΗΠΑ που έδειξαν τη μεγαλύτερη μείωση αποθεμάτων από τον Ιανουάριο.

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει ή αναστείλει τα μέτρα lockdown και άλλες σχεδιάζουν να πράξουν το ίδιο, καθώς τα κρούσματα μειώνονται χάρη στην εμβολιαστική εκστρατεία, ενώ τα ταξίδια διεθνώς αρχίζουν να ξανακερδίζουν έδαφος, γεγονός που θα αυξήσει τη ζήτηση για καύσιμα.

Από την άλλη πλευρά, οι χώρες - μέλη του OPEC, επίσης, αρχίζουν να επιστρέφουν μέρος της παραγωγής που είχαν νωρίτερα περικόψει στην αγορά, γεγονός που συμπιέζει τις τιμές.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι τα αποθέματα αργού της χώρας υποχώρησαν κατά 8 εκατ. βαρέλια την εβδομάφα που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου. Αναλυτές σε έρευνα της S&P Global Platts ανάμεναν πτώση 3,9 εκατ. βαρελιών, ενώ το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο είχε ανακοινώσει την Τρίτη πτώση 7,7 εκατ. βαρελιών.