Πετρέλαιο: Με πτώση άνω του 1% έκλεισαν οι διεθνείς τιμές

06/05/2021, 22:51
Πετρέλαιο: Με πτώση άνω του 1% έκλεισαν οι διεθνείς τιμές

Με πτώση έκλεισαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, επηρεασμένες από την ανησυχία αναφορικά με τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων COVID 19, κυρίως στην Ινδία.

Το αργό πετρέλαιο, τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 92 σεντς ή 1,4% για να κλείσει στα 64,71 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο τύπου Brent, σημείωσε παρόμοια πτώση, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να χάνει 87 σεντς ή 1,3% και την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,09 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

"Ο αριθμός ρεκόρ νέων λοιμώξεων στην Ινδία αναζωπυρώνει τον φόβο ότι η ζήτηση θα ανακάμψει πιο αργά", ανέφερα εκπρόσωποι της Commerzbank.

Ωστόσο, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη και η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού στήριξαν τις τιμές του πετρελαίου.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η παραγωγή διύλισης αυξήθηκε και οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν, ανέφερε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια στα 485,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 30 Απριλίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.

Οι αναλυτές της Commerzbank έκαναν λόγο για "μαζική πτώση των καθαρών εισαγωγών αργού πετρελαίου σε περίπου 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών".