Πετρέλαιο: Με απώλειες 3% έκλεισαν οι διεθνείς τιμές

19/05/2021, 23:17
Πετρέλαιο: Με απώλειες 3% έκλεισαν οι διεθνείς τιμές

Με σημαντικές απώλεις έκλεισαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μετά τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και ενώ πληθαίνουν οι αξιωματούχοι που κάνουν λόγο για πρόοδο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 

Το συμβόλαιο του αργού πετρελείου παραδόσεως Ιουνίου έχασε 2,13 δολ. ή σχεδόν 3,3% και έκλεισε στα 63,36 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο του Ιουνίου θα λήξει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο.

Το Brent Ιουλίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 2,05 δολ. ή 3% στα 66,66 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Και τα δύο συμβόλαιο έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαΐου. Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts για πτώση των αποθεμάτων κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

Στο μεταξύ, ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι είναι αισιόδοξος πως οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, αν και παραμένουν αρκετά δύσκολα θέματα.

"Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα υπάρξει μια τελική συμφωνία… νομίζω βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση και θα πετύχουμε τη συμφωνία", δήλωσε ο Enrique Mora, ο οποίος συντονίζει τις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο τέλος του τέταρτου γύρου των διαπραγματεύσεων.