Πετρέλαιο: Στο 3% οι εβδομαδιαίες απώλειες παρά τα σημερινά κέρδη

21/05/2021, 23:14
Πετρέλαιο: Στο 3% οι εβδομαδιαίες απώλειες παρά τα σημερινά κέρδη

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά από τρείς συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις καθώς πήραν ώθηση από την απειλή ενός καιρικού συστήματος που αναπτύσσεται στον Κόλπο του Μεξικού και την επερχόμενη εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό.

Το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου κινήθηκε ανοδικά την Παρασκευή κατά 1,64 δολάρια ή σχεδόν 2,7%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 63,58 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδίαια βάση, το WTI υποχώρησε κατά 2,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Επιπρόσθετα, οι traders συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

"Η πιθανότητα να επιστρέψει το ιρανικό πετρέλαιο στην αγορά πίεσε τις τιμές αυτή την εβδομάδα", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο The Price Futures Group.

Oι traders, ωστόσο, παραμένουν αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι μαζικοί εμβολιασμοί σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες προχωράνε, γεγονός που θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να ταξιδέψουν τη θερινή σεζόν, παρόλο που η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες της Ασίας διατηρεί ένα κλίμα ανησυχίας.