Πετρέλαιο: Άνοδος των διεθνών τιμών - Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη - Πτώση στο φυσικό αέριο

15/10/2021, 22:56
Πετρέλαιο: Άνοδος των διεθνών τιμών - Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη - Πτώση στο φυσικό αέριο

Οι εντεινόμενες εκτιμήσεις περί έλλειψης σε φυσικό αέριο και άνθρακα που θα ενισχύσουν τη ζήτηση για πετρέλαιο οδήγησαν σε νέα άνοδο των διεθνών τιμών την Παρασκευή. 

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, τύπου West Texas Intermediate, παραδόσεως Νοεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,97 δολαρίων, (1,2%) στα 82,28 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σε εβδομαδιαία βάση το πετρέλαιο WTI ενισχύθηκε κατά3,7%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της FactSet, καταγράφοντας κέρδη για όγδοη συνεχή εβδομάδα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συνεχή εβδομαδιαία άνοδο Τσέλσι σχέση με την εβδομάδα που έληξε στις 20 Αυγούστου 2004.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,86 δολαρίων, ( 1%), στα 84,86 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε άνοδο 3%. Πρόκειται για την έκτη συνεχή ανοδική εβδομάδα.

Αντίθετα, το φυσικό αέριο παραδόσεως Νοεμβρίου έκλεισε με πτώση 4,9% στα 5,41 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, καταγράφοντας πτώση 2,8% στην εβδομάδα.