Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος των διεθνών τιμών - Νέες μεγάλες απώλειες για το φυσικό αέριο

29/10/2021, 23:06
Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος των διεθνών τιμών - Νέες μεγάλες απώλειες για το φυσικό αέριο

Με μικρή άνοδο έκλεισαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ενώ ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν από τα ιστορικά υψηλά καθώς η εβδομάδα είναι πτωτική, λόγω της αύξησης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ και της πιθανότητας επανέναρξης των συνομιλιών με το Ιράν για τα πυρηνικά.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,76 δολαρίων (0,9%) στα 83,57 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,2%. Η μηνιαία σωρευτική άνοδος ανέρχεται σε 11%.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου κινήθηκε ανοδικά κατά 0,06 δολάρια (0,1%) την Παρασκευή, και έκλεισε στα 84,38 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το συμβόλαιο, που έληξε στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, σημείωσε εβδομαδιαία πτώση 1,3% αλλά σε μηνιαία βάση ενισχύθηκε κατά 7,5%.

Το φυσικό αέριο παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,36 δολάρια (6,2%) για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 5,426 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 0,6%, ενώ σε μηνιαία βάση σημείωσε βαριές σωρευτικές απώλειες 7,5%.