Πετρέλαιο: Πτώση των διεθνών τιμών λόγω OPEC+

04/11/2021, 21:39
Πετρέλαιο: Πτώση των διεθνών τιμών λόγω OPEC+

Η απόφαση των χωρών - μελών του  OPEC+ να μην αυξήσουν την παραγωγή τους πέραν του επιπέδου που έχουν σχεδιάσει από τους προηγούμενους μήνες, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, οδήγησε σε μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς οι πιέσεις προς τον OPEC + θα συνεχισθούν τουλάχιστον ως την επόμενη σύνοδο που έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι αναλυτές, η αύξηση της παραγωγής δεν φτάνει για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Έτσι, η περιορισμένη προσφορά έχει οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου σε ένα ράλι περίπου 30% από τον Αύγουστο.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιανουαρίου, έκλεισε με πτώση 1,45 δολαρίων (1,8%), κλείνοντας στα 80,54 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδά του από την 1η Οκτωβρίου.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 2,05 δολαρίων (2,5%), στα 78,81 δολ. το βαρέλι, στα πλέον χαμηλά επίπεδά του από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου Dow Jones.