Wall Street: Μετοχές “χρυσάφι” στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια

03/10/2022, 16:07
Wall Street: Μετοχές “χρυσάφι” στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια

Οι μετοχές παγκοσμίως σημείωσαν βαριές απώλειες την περασμένη εβδομάδα καθώς η Wall Street έκλεισε τον χειρότερο μήνα της από τον Μάρτιο του 2020.

Η αστάθεια που παρουσιάζουν οι χρηματαγορές το τελευταίο διάστημα φάνηκε μια «καλή ευκαιρία» για ορισμένες μετοχές να «ξεχωρίσουν» στους διεθνείς δείκτες.

Για παράδειγμα η Καναδέζικη εταιρεία παραγωγής χρυσού Kinross Gold Corporation κατέγραψε άνοδο στη Wall Street περισσότερο από 15% την περασμένη «δύσκολη» εβδομάδα για τις αγορές.

«Ο χρυσός κατέγραψε την καλύτερη εβδομάδα του από τα μέσα Αυγούστου, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να υποχωρούν. Οι αυξανόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι οδήγησαν επίσης στην εμφάνιση ορισμένων ασφαλών καταφυγίων», ανέφερε η ANZ Research σε σημείωμα της σήμερα. Οι αναλυτές που κάλυπταν αυτή τη μετοχή ήταν ανοδικοί σε αυτήν, με το 65% να της δίνει βαθμολογία «αγορά» (buy), σύμφωνα με την FactSet. Επίσης δίνουν τιμή στόχο $7,82 ανά μετοχή δηλαδή περίπου περιθώριο ανόδου 50% από την τρέχουσα τιμή στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Τις κορυφαίες επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα κατέγραψαν δύο φαρμακευτικές μετοχές εξαιτίας των εκπληκτικών αποτελεσμάτων που σημείωσαν σε δοκιμαστικά φάρμακα για το Αλτσχάιμερ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Biogen και ο Ιάπωνας συνεργάτης της Eisai δήλωσαν ότι το πειραματικό τους φάρμακο για το Αλτσχάιμερ επιβράδυνε δραματικά την εξέλιξη της νόσου σε μια νέα μελέτη, μειώνοντας τη γνωστική και λειτουργική έκπτωση κατά 27%. Και οι δύο μετοχές εκτινάχθηκαν πάνω από 30% η καθεμία. Τρεις αναλυτές αναβάθμισαν τη Biogen μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτών.

Αυτές ήταν οι 12 μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις του δείκτη MSCI World που σημείωσαν κέρδη άνω του 10% την περασμένη εβδομάδα, από το κλείσιμο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Καλύτερες επιδόσεις του MSCI World stocks

Μετοχή Εβδομ. κέρδη
Biogen 35%
Eisai 32.8%
Rational AG 21.4%
Kinross Gold Corporation 15.8%
Embracer Group AB Class B 12.8%
Hikma Pharmaceuticals 12.8%
Just Eat Takeaway.com 12.5%
Evolution AB 12.0%
Sands China 11.7%
Uniper SE 10.4%
Burberry Group 10.3%
Ivanhoe Mines 10.3%

Πηγή: MSCI, FactSet