Cryptos: Οι 10 πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

22/12/2022, 11:18
Cryptos: Οι 10 πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

Tο 2022 υπήρξε δύσκολο έτος για το εξαιρετικά επισφαλές οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, καθώς στιγματίστηκε από τεράστιες κρίσεις.

Tο 2022 υπήρξε δύσκολο έτος για το εξαιρετικά επισφαλές οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, καθώς στιγματίστηκε από τεράστιες κρίσεις οι οποίες, μεταξύ άλλων, έκαναν το Bitcoin να δει την αξία του να πέφτει κατά 62%. Την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε στα crypto ότι, ως τομέας, έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια μια ανάπτυξη άνευ προηγουμένου, ελκύοντας κάποιους από τους “μεγαλύτερους εγκεφάλους” του πλανήτη, ανάμεσά τους μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, κρυπτογράφους, επενδυτές, ακόμα και προέδρους χωρών. Γι’ αυτό και έχει σημασία να δούμε τους 10 πιο δυνατούς παίκτες του.

Changpeng Zhao, CEO της Binance

Changpeng Zhao, είναι γνωστός και με το ακρωνύμιο CZ, είναι ο συνιδρυτής και CEO της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes αποτελεί τον 96ο πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου, με την αξία του να υπολογίζεται στα 17,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Satoshi Nakamoto, δημιουργός του Bitcoin

Εδώ ίσως να μην έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο, καθώς κανείς δεν ξέρει ποιος, ποια, ποιοι ή ποιες κρύβονται πίσω από το συγκεκριμένο ψευδώνυμο του, της ή των δημιουργών του Bitcoin.

Sam Bankman-Fried, ιδρυτής του FTX

Ο Sam Bankman-Fried είναι ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, το οποίο πριν από μερικές εβδομάδες κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, μετά από μία κρίση που έθεσε υπό αμφισβήτηση τη φερεγγυότητά του. Τον Οκτώβριο του 2022, η περιουσία του Bankman-Fried υπολογιζόταν στα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά πλέον θεωρείται ότι έχει μειωθεί η αξία της κατά 90%.

Vitalik Buterin, δημιουργός του Ethereum

Είναι ο άνθρωπος που έχει ταυτίσει το όνομά του με την αποκεντρωμένη πλατφόρμα Ethereum και το δεύτερο πιο δυνατό κρυπτονόμισμα του πλανήτη μετά το Bitcoin, το Ether.

Robert Ver, επενδυτής

Έχει γίνει γνωστός και ως ο “Χριστός του Bitcoin”. Αποτελεί έναν από τους πρώτους επενδυτές που άρχισαν να προωθούν την τεχνολογία των crypto και υποστήριξε projects όπως το Bitcoin.com και το Kraken. Η περιουσία του υπολογίζεται γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Nayib Bukele, Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ

Ο Nayib Bukele είναι από το 2019 ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ και μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες κινήσεις του ήταν το ότι εγκαθίδρυσε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμά του.

Satish Kumbhani, ιδρυτής του BitConnect

Είναι ο άνθρωπος πίσω από την απάτη του BitConnect. Έχει επικηρυχθεί από το αμερικανικό δικαστικό σύστημα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Bobby Bao, συνιδρυτής του Crypto.com

Είναι ο συνιδρυτής και CEO της πλατφόρμας πληρωμών μέσω κρυπτονομισμάτων Crypto.com, που ιδρύθηκε το 2016, έχει ως βάση της το Χονγκ Κονγκ και απασχολεί 4.000 εργαζομένους.

Charlie Shrem, ιδρυτής της συμβουλευτικής CryptoIQ

Ο Shrem επενδύει στο Bitcoin από το 2011 και έχει ιδρύσει εταιρείες που στη συνέχεια χρεοκόπησαν, όπως την BitInstant. Το 2014, του υποβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Πλέον, τρέχει την CryptoIQ, μια συμβουλευτική εταιρεία επί θεμάτων που έχουν να κάνουν με τα κρυπτονομίσματα.