Μια στάσιμη αγορά των IPO σηματοδοτεί δύο θετικά πράγματα για τις μετοχές

11/04/2023, 20:24
Μια στάσιμη αγορά των IPO σηματοδοτεί δύο θετικά πράγματα για τις μετοχές

Jim Carmer (CNBC): Όταν δεν υπάρχουν νέοι ανταγωνιστές, δεν υπάρχουν νέες μετοχές και δεν υπάρχει νέο χρήμα.

Η στασιμότητα των αρχικών δημόσιων εγγραφών (IPO) μπορεί να επιδεινωθεί από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και αυτό σηματοδοτεί δύο πράγματα που είναι «πολύ θετικά για το χρηματιστήριο», δήλωσε ο Jim Cramer του CNBC.

Πρώτον, οι υφιστάμενες εταιρείες που είναι εδραιωμένες στους κλάδους τους δεν θα αμφισβητούνται πλέον από νέους “παίκτες”, είπε ο Cramer, καθώς ξεμένουν από μετρητά και δεν μπορούν εύκολα να συγκεντρώσουν περισσότερα χρήματα και δεύτερον, επειδή δεν υπάρχει νέος ανταγωνισμός για τις εταιρείες αυτές σημαίνει επίσης ότι δεν θα υπάρξει νέος ανταγωνισμός για τις μετοχές τους.

«Κερδίζουν και αυτό σημαίνει ότι τα κέρδη τους θα μπορούσαν να είναι καλύτερα από ό,τι πιστεύει ο καθένας», είπε ο Cramer. Πάρτε τα McDonald’s , για παράδειγμα. Η μετοχή της εταιρείας έφτασε σε νέα υψηλά τη Δευτέρα, εν μέρει λόγω των απολύσεων. Εάν απολύσετε άτομα σε σχεδόν οποιονδήποτε κλάδο και οι πωλήσεις σας είναι καλές, η μετοχή της εταιρείας σας θα ανέβει υψηλότερα, είπε ο Cramer. “Η μετοχή των McDonald’s είναι το απόλυτο παράδειγμα της νίκης των ‘παλαιών’ εισηγμένων”, είπε ο Cramer.

Το φαινόμενο είναι εμφανές σε πλήθος κλάδων. Άλλα μεγάλα ονόματα εταιριών που μπορεί να έχουν όφελος για τις μετοχές τους περιλαμβάνουν την Amazon, την Alphabet ή τη Meta Platforms, σύμφωνα με τον Cramer. “Συμπέρασμα? Όταν δεν υπάρχουν νέοι ανταγωνιστές, δεν υπάρχουν νέες μετοχές και δεν υπάρχει νέο χρήμα», είπε ο Cramer.