Αγόρασαν τα χαμηλά των τεχνολογικών μετοχών οι επενδυτές στην Wall Street, αμετάβλητος ο Dow

23/06/2023, 15:16
Αγόρασαν τα χαμηλά των τεχνολογικών μετοχών οι επενδυτές στην Wall Street, αμετάβλητος ο Dow

Nasdaq Composite και S&P 500 έκλεισαν με άνοδο εχθές Πέμπτη ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 4,81 μονάδες ή 0,01%, στις 33.946,71.

Nasdaq Composite και S&P 500 έκλεισαν με άνοδο την Πέμπτη παρά το πτωτικό ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης διακόπτωντας τελικά τις απώλειες τριών ημερών καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αγοράζουν μετοχές τεχνολογίας.

Ο δείκτης τεχνολογίας σημείωσε ράλι 0,95% στις 13.630,61 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,37% στις 4.381,89 μονάδες — και οι δύο έκλεισαν κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης. Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 4,81 μονάδες ή 0,01%, στις 33.946,71.

«Ο Nasdaq είναι υψηλότερα σήμερα, αλλά και πάλι, σημείωσε πτώση χθες», δήλωσε ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην U.S. Bank Wealth Management. «Οι μετοχές φαίνεται να βρίσκονται σε λειτουργία παύσης. Η διελκυστίνδα μεταξύ των στρατοπέδων αγοράς bull και bear είναι ισορροπημένη, γεγονός που συνεπάγεται αβεβαιότητα και αυξημένη αστάθεια για το άμεσο μέλλον».

Οι επενδυτές αγόρασαν ορισμένες μεγάλες μετοχές τεχνολογίας που σημείωσαν πτώση αυτή την εβδομάδα.

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν υψηλότερα, παρά το γεγονός ότι σημείωσαν πτώση νωρίτερα την ημέρα, ακόμη και μετά την υποβάθμιση από τη δεύτερη μεγάλη τράπεζα της Wall Street μέσα σε τόσες ημέρες.

Οι μετοχές έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Amazon ήταν υψηλότερα κατά περισσότερο από 4%. Microsoft σημείωσε άνοδο 1,8%. Η Apple σημείωσε νέο υψηλό όλων των εποχών αργά την ημέρα, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5% την Τετάρτη, σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της τον Ιούνιο

Το σημείο αναφοράς των μετοχών έχει υποχωρήσει τώρα 0,6% την εβδομάδα μέχρι σήμερα, με ρυθμό να σπάσει ένα σερί νικών πέντε εβδομάδων. Αυτό έρχεται αφότου ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο την περασμένη εβδομάδα.

Η πτώση της Τετάρτης ήρθε καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι είναι πιθανό να περιμένουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, ρίχνοντας κρύο νερό στους επενδυτές που ήλπιζαν ότι η κεντρική τράπεζα ήταν κοντά στο τέλος του κύκλου σύσφιξης.

Η Fed διατήρησε τα επιτόκια σταθερά στη συνεδρίαση πολιτικής της περασμένης εβδομάδας μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις.