Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη στο ξεκίνημα των συναλλαγών

16/03/2021, 11:08
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις μετοχές των γερμανικών εταιριών Zalando και Volkswagen να καταγράφουν άλμα μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών προβλέψεων για την κερδοφορία τους, ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην άποψη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) για την πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, πλησιάζοντας το ιστορικά υψηλό επίπεδο στο οποίο ανήλθε πέρυσι και ακολουθώντας το χθεσινοβραδινό ράλι της Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για ανάκαμψη της οικονομίας από τα χαμηλά επίπεδα της πανδημίας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο βρετανικός δείκτης των blue-chips FTSE ενισχύθηκε κατά 0,6% καθώς η ασθενέστερη στερλίνα έδωσε ώθηση στις εξαγωγικές εταιρίες του δείκτη.

Η μετοχή της Zalando σημείωσε άλμα 4,4% αφού η γερμανική εταιρία διαδικτυακής πώλησης ενδυμάτων προέβλεψε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς αύξηση εσόδων για το 2021. Η μετοχή της ανήλθε σε υψηλό τριών εβδομάδων και οδήγησε ανοδικά τον ευρύτερο δείκτη των μετοχών του λιανεμπορίου.

Η μετοχή της γερμανικής Volkswagen σημείωσε άνοδο 3,8% αφού η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου εμφανίστηκε βέβαιη ότι οι μειώσεις κόστους θα τη βοηθήσουν να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους τα επόμενα χρόνια.