Νέα Υόρκη: Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές εν μέσω ανησυχιών για την πανδημία

10/08/2021, 17:44
Νέα Υόρκη: Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές εν μέσω ανησυχιών για την πανδημία

Με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές, κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ κινούνται σήμερα, Τρίτη, οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης καθώς οι ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας παραμένουν.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,38%, στις 35.235,60 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει οριακή άνοδο 0,06%, στις 4.435,25 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,42%, στις 14.796,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 19 κινούνται ανοδικά και 11 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Walmart, Apple, Dow Inc., ενώ την μεγαλύτερη πτώση οι Amgen, American Express, Visa.

Όπως επισημαίνει το διεθνές οικονομικο portal CNBC, oι μετοχές του κλάδου της ενέργειας ακολουθούν αντίθετη πορεία σε σχέση με τη χθεσινή, καθώς είχαν επηρεασθεί από την συνεχιζόμενη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Οι μετοχές των Exxon Mobil και Chevron ενισχύοντααι μέχρι στιγμής άνω του 1% ενώ ηDiamondback Energy καταγράφει άνοδο πάνω από 2%.

Ακόμη, μετοχές που συνδέονται με την οικονομική επανεκκίνηση, όπως ο τουρισμός και οι μεταφορές δείχνουν να νακάμπτουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μετοχή της Norwegian Cruise Line η οποία καταγράφει κέρδη 2% και την American Airlines που κινείται ανοδικά κατά 1%,