Πετρέλαιο: Πτώση των διεθνών τιμών λόγω αύξησης αποθεμάτων - Στο -10% το φυσικό αέριο

06/10/2021, 22:55
Πετρέλαιο: Πτώση των διεθνών τιμών λόγω αύξησης αποθεμάτων - Στο -10% το φυσικό αέριο

Με πτώση έκλεισαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς η αύξηση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο,  η παρέμβαση Πούτιν, σύμφωνα με την οποία δεσμεύθηκε να ενισχύσει τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη, έβαλε τέλος και στο ράλι της τιμής του φυσικού αερίου.

Το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Νοεμβρίου, κατέγραψε την Τετάρτη πτώση 1,9% και έκλεισε στα 77,43 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδό του την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Το πετρέλαιο Brent, κινήθηκε πτωτικά κατά 1,48 δολάρια (1,8%) και έκλεισε στα 81,08 δολάρια το βαρέλι, μετά το υψηλό σχεδόν τριών μηνών που σημείωσε χθές.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού φυσικού αερίου κινήθηκαν έντονα πτωτικά, με το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου να καταγράφει απώλειες 10,1% στα 5,675 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.