Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα και ανάκαμψη του Nasdaq μετά το χθεσινό sell - off

11/11/2021, 17:31
Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα και ανάκαμψη του Nasdaq μετά το χθεσινό sell - off

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείτκες του χρηματιστηρίου της νέας Υόρκης την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Ο δείκτης των εταιρειών τεχνολογίας, ο Nasdaq παρουσιάζει τάσεις ανάκαμψης μετά το χθεσινό sell off που οφείλετο στην κατακόρυφη άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,26%, στις 35.986,41 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.654,47 μονάδων με άνοδο 0,18%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,66%, στις 15.725,55 μονάδες.

Από τις μετοχές των Big Tech, η Nvidia κινείται ανοδικά κατά 2%, περίπου και η AMD με κέρδη άνω του 1%. Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta και της μητρικής της Google, Alphabet, καταγράφουν ανοδική πορεία.

Η μετοχή της Disney μετά τα απογοητευτικά αποτέλέσματα τριμήνου σε έσοδα και κέρδη και την υστέρηση στον αριθμό συνδρομητών της πλατφόρμας Disney+ κινείται με πτώση πάνω από 8%,

Αντίθετα, η μετοχή της Tesla καταγράφει άνοδο περίπου 1% μετά την πώληση από τον EO της εταιρείας Elon Musk μετοχές αξίας 5 δισ. δολαρίων, περίπου, μέσα στην εβδομάδα.